PLZ - TRI 5:1 - O výhře rozhodla podařená první třetina!

P l z e ň - Po slibných výkonech na kluzištích Vsetína a Kladna se hokejisté plzeňského Lasselsbergeru představili domácímu publiku v duelu s nevyzpytatelným Třincem. Obavy o výsledek však rozptýlila hned úvodní část, ve které Plzeň gólově zářila a hned třikrát rozvlnila síť za nešťastným Vojtkem. Třinec působil odevzdaným dojmem. Zbytek utkání se dohrál spíše z povinnosti. O čisté konto přišel pozorný Tomáš Duba teprve šest minut před koncem.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

5:1
3:0, 1:0, 1:1

Branky:5. J. Straka, 13. Cibák (J. Straka), 13. Mrázek (Kudrna), 31. Martin Straka (Cartelli), 56. Kudrna - 54. Vítek (Martynek, Bordowski). Rozhodčí: Minář - Dědek, Chvátal. Vyloučení:. Využití:. V oslabení:. Diváci:5 833. střely na branku:. Průběh utkání:.

HC Škoda Plzeň

Duba - Nedoma, Trnka, Cartelli, Jindřich, Výtisk, Výborný - Mar. Straka, Mich. Straka, Matějovský - Paroulek, J. Straka, Cibák - Mrázek, Kudrna, Pospíšil (47. Důras)

HC Oceláři Třinec

Vojtek - Hunkes, Malinský, Podhradský, Mezei, Rozsíval, Chvátal, Houdek, Všetečka - Bordowski, Martynek, Vítek - Janků, Skořepa, Pavelek - Peterek, Bonk, Hašek - Kucharczyk, Polanský, Čakajík

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Tomáš Duba 60 22 1 21 95,45 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Mario Cartelli 0 1 1 2 2
Martin Cibák 1 0 1 2 0
Michal Důras 0 1 1 0 0
Robert Jindřich 0 1 1 1 0
Jaroslav Kudrna 1 1 2 1 0
Radek Matějovský 0 1 1 1 2
František Mrázek 1 0 1 1 0
Milan Nedoma 0 0 0 1 0
Martin Paroulek 0 1 1 2 0
David Pospíšil 0 1 1 1 0
Michal Straka 0 0 0 1 0
Martin Straka 1 0 1 1 0
Josef Straka 1 1 2 2 0
Pavel Trnka 0 1 1 2 0
Martin Výborný 0 0 0 1 0
Jan Výtisk 0 0 0 1 14

komentář

V obou venkovních zápasech po reprezentační pauze dokázal LASSELSBERGER bodovat. Naopak Třinec se trápí, dnes navíc nemohl počítat s Richardem Králem, kterého sklátila chřipka.

Domácí do utkání vstoupili sebevědomě a hned v první minutě zasypali Vojtka sprškou střel. Nebylo odehráno ani pět minut a plzeňský stadion poprvé propukl v jásot. Před třineckou brankou zůstal nekrytý Josef Straka, který napodruhé protlačil puk do branky - 1:0. Šanci na zvýšení skóre měli Modrobílí hned vzápětí. Na trestnou lavici přisedl k již pykajícímu Rozsívalovi Bonk, a domácí tak hráli téměř celé dvě minuty dvounásobnou přesilovku. Očekávaná kanonáda se ale nekonala, Plzni se nedařilo trvaleji usadit v útočném pásmu. Třinec působil ospalým dojmem a nekladl Lasselsbergeru větší odpor. Převahu domácí gólově zúročili ve 13. minutě. Josef Straka přiťukl ve středním pásmu puk Martinu Cibákovi, který v brejku nezaváhal. Rozhodčí gól po konzultaci s videem uznali - 2:0. Neuplynula ani minuta a ochozy se radovaly do třetice. Před Vojtkem se vleže prosadil František Mrázek - 3:0. Plzeň byla na koni. Po pokusu Martina Straky zpoza branky se Vojtek už ohlížel za svá záda, puku se ale za brankovou čáru nechtělo. Hezkou individuální akci předvedl Martin Straka i v následném vlastním oslabení. Oceláři o sobě dali výrazněji vědět prakticky jen jednou. Půl minuty před první sirénou zblízka nebezpečně pálil Janků.

Plánovaný drtivý nástup do druhé třetiny Třinci zmařilo hned v první minutě vyloučení Bonka, a tak útočili téměř výhradně opět jen domácí. Josef Straka v úniku trefil Vojtkovo rameno. Plzeňský závar mírně ztlumil Výtiskův střet u hrazení, domácí bek dostal ke dvěma minutám navíc desetiminutový osobák. Paradoxně ale i v oslabení byla nebezpečnější Plzeň. Ostrými střelami se prezentovali Paroulek s Jindřichem. Trochu kuriózní branka přišla v polovině zápasu. Cartelli dělovkou od modré jen rozduněl zadní hrazení, puk se ale odrazil k volném Martinu Strakovi, jehož úloha už byla snadná - 4:0. Ve 34. minutě se projevil největší nešvar současné plzeňské hry - přesilovky. Ani druhou početní přesilu pět na tři, tentokráte trvající čtyřicet sekund, Plzeňští využít nedokázali. Jinak ale Třinec nadále působil neškodným dojmem a dával útočným nápadům domácích volný průchod.

O druhé přestávce bylo asi v třinecké kabině pořádně dusno, protože Oceláři přidali na důrazu a začali být důstojnějším soupeřem. Hned ve 41. minutě byl u tyče volný Peterek, nebezpečně dorážel Vítek. Na druhé straně v brejku minul Paroulek. V 54. minutě po chybě v rozehrávce poslal Martynek přesný pas Josefu Vítkovi, který Dubovi zkazil čisté konto. Hned o dvě minuty později ale dali Plzeňští opět vědět, kdo režíruje zápas. Volání kotle „Dejte jim bůra,“ vyslyšel Jaroslav Kudrna. Trnka po vyhraném bully poslal bombu na Vojtka a posila z Pardubic si s vyraženým kotoučem poradila nejlépe, jak uměla - 5:1. Plzeň tak bodovala i sedmém zápase po sobě a posunula se na sedmé místo extraligové tabulky.

Ohlasy trenérů

Miroslav Přerost (Plzeň): "Měli jsme utkání šedesát minut pod kontrolou. Rychlé vedení nás uklidnilo. Škoda, že jsme poté nevyužili dvě přesilovky pěti proti třem, přestože je stále trénujeme. Kapitán Pospíšil odstoupil kvůli nastřelenému nártu."

Pavel Marek (Třinec): "Utkání se hodnotí jednoduše. Rozhodla první třetina, kdy jsme dostali tři góly. Byli jsme v ní příliš pomalí a nedůrazní. Poté jsme přeházeli útoky a v dalších dvou třetinách jsme hru vyrovnali. Bylo však už příliš pozdě. Na první třetině se zřejmě podepsalo i náročné cestování."