Preview 21. kolo

Modrobílí odstartují sérii pěti rychle po sobě jdoucích duelů s Olomoucí!

Modrobílí startují sérii rychle po sobě jdoucích utkání, začínají doma s Hanáky.

21. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. OLOMOUC od 17:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC OLOMOUC

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
24. listopadu 2023
21. kolo Tipsport extraligy

Již v posledních čtrnácti vzájemných utkáních mezi oběma soupeři vždy rozhodla základní hrací doba. Bilance je přitom vyrovnaná, oba týmy zapsaly sedm výher i sedm porážek. Jak si oba ceky povedou nyní?


Z tábora soupeře
Hanáci zakončili základní část před dvěma lety na devátém místě, vloni poskočili o příčku výše, dnes je pozice jedenáctá. S desátou Škodou mají oba celky shodný počet dvaadvaceti bodů, indiáni mají navíc duel k dobru. V posledním kole se ovšem Olomouc dočkala po třech nezdarech výhry, v prodloužení přetlačila Vítkovice.

V průběhu sezóny přišel na pomoc z Vítkovic Jan Káňa, naopak Rostislav Olesz odešel do Nového Jičína. Joshua James Mácha má vyřízené střídavé starty do Přerova, Matouš Menšík zase do Jihlavy.

Bodově se v týmu nejvíce daří Roku Macuhovi, který nastřílel pět branek a přidal devět asistencí. V zádech má Jakuba Navrátila s vyrovnanou bilancí (6+6) a obránce Dalibora Řezníčeka (4+6). Mezi třemi tyčemi odchytal více minut Branislav Konrád s úspěšností zákroků přes jednadevadesát procent, parťák Jakub Sedláček je pod hodnotou 89.

Olomouc má co do využití nejhorší početní výhody v celé soutěži, hra v oslabení je dvanáctá. Suma posbíraných trestných minut je naopak čtvrtá nejvyšší, ta rozdaných hitů jedenáctá a zblokovaných střel osmá. Průměrná domácí návštěva 5112 fanoušků na utkání je pak devátá nejvyšší.


Výsledky posledních zápasů
Rytíři Kladno 2
HC Škoda Plzeň 4
(0:2, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 24. M. Procházka (Klepiš), 40. Ticháček (Dotchin, Klepiš) – 3. Šiler (Jansa), 18. Rekonen, 60. Söderlund (Houdek, Lev), 60. Söderlund (Schleiss).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Piskáček (A), Jiříček, Houdek, Kvasnička, Dujsík – Söderlund, Lev (A), Holešinský – Schleiss (C), Indrák, Pour – Hrabík, Jansa, Rekonen – Matýs, M. Soukup, Šiler.


HC Olomouc 3
HC Vítkovice Ridera 2pp
(2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Kusko (Bambula) 20. Orsava (Macuh, Mareš) 62. Ondrušek (Bambula, Knotek) - 9. Kotala (Bukarts, Mikuš) 58. Krieger (Bukarts, Kalus).
HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Řezníček, Ondrušek (C), Rutar, Sirota, Švrček, Rašner, Mareš – Navrátil, Nahodil (A), Káňa – Bambula, Knotek (A), Kusko – Orsava, Macuh, Plášek ml. – Klimek, Anděl, Kunc.