Ohlasy 21. kolo

Škoda, že nám tam v závěru něco nespadlo, mrzí Jakuba Poura

Byla to těžká bitva, avšak tak to bývá s Olomoucí téměř pokaždé. Plzeň poslal v první třetině do vedení Jakub Pour, který se prosadil po delší pauze, avšak nakonec to stačilo na jeden bod. Utkání dospělo až do nájezdů, kde o vítězi rozhodla až jedenáctá série.

Bylo to dlouhé čekání, po více než dvou měsících se dokázal gólově prosadit plzeňský útočník Jakub Pour. Ten v první třetině v početní výhodě otevřel skóre. Jeho trefa nakonec stačila ze zápasu na jeden bod. „Vstřelená branka mě může lehce potěšit, bohužel z týmového jsme uhráli pouhý jeden bod, z čehož nikdo radost mít nemůže,“ mrzí Poura.

První třetina přinesla vyrovnaný hokej, do kabin se šlo za stavu 1:1. V prostřední dvacetiminutovce ale již měla Olomouc spoustu šancí, Pavlát ale všechny pokusy pochytal. „Dominik chytal jako bůh. První třetina byla z naší strany celkem povedená, bohužel od té druhé byl na ledě pouze jeden tým, což byla Olomouc. Téměř celou třetinu nás tlačili a my jsme se z toho nedokázali dostat. Zcela jsme vypadli ze hry a proč? To kdybychom věděli, tak by to bylo krásné,“ dodává plzeňský útočník.

Ve třetí třetině se misky vah převažovaly se strany na stranu, rozhodující gól měl na hokejce i sám Pour, druhý zásah ale nepřidal. „Mrzí mě to, chtěl jsem puk dostat do sítě silou moci nebo jakýmkoliv způsobem. Byl jsem ale strašně blízko, tak bylo těžko s kotoučem něco udělat, zvednout to nešlo, tak jsme volil spíše sílu. Konrád mě bohužel vychytal. Škoda, že nám tam nic nespadlo a tři body nezůstaly doma. I bod je pro nás ale zlatý,“ dodává.

Utkání nakonec dospělo až do samostatných nájezdů, kde opět kralovali brankáři. Padly pouze tři branky, o držiteli bonusového bodu rozhodla až jedenáctá série. „Bylo vidět, že hráči na obou stranách volili spíše jednodušší varianty zakončení, což byly rychlé střely, což na druhou stranu také není špatné, jelikož bez rány se gól nevstřelí. Nějaké naznačení by tam ale vždycky mělo být. Chybělo asi větší sebevědomí, více si dovolit v zakončení,“ má jasno Pour.

Zápasy jdou v těchto dnech rychle za sebou. Již v neděli hrají indiáni na ledě Vítkovic a v úterý v Brně. „Vyrážíme již zítra, takže budeme v Ostravě již den předem. Musíme se na zápasy dobře připravit, odpíchnout se od dobrých věcí, mít větší zápal do hry, abychom nevypadali z tempa, je potřeba hrát celých šedesát minut,“ říká závěrem Jakub Pour.

FOTO: Marek Švamberg.