Preview 41. kolo

Další souboj s týmem z popředí tabulky! Plzeň hostí Litvínov

Po duelu na ledě pátých Tygrů a třetího Třince se nyní indiáni představí před svými fanoušky, soupeřem bude čtvrtý Litvínov.

41. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. LITVÍNOV od 16:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VERVA LITVÍNOV

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
28. ledna 2024
41. kolo Tipsport extraligy

Škodě se na Vervu doma daří. Od roku 2010 přivítala Litvínov ve svých prériích v sedmatřiceti případech a nebodovala pouze třikrát! Vítězství pak slavila osmadvacetkrát. Jak si oba celky povedou nyní?


Z tábora soupeře
Verva vloni skončila po základní části jedenáctá, letos zatím po skvělém startu nadále drží první čtyřku.

V průběhu sezóny si do Slavie vyřídili střídavé starty Šimon Zajíček s Filipem Heltem, do Jihlavy zase Jan Strejček a naposledy do Bratislavy odešel Denis Godla. Naopak na pomoc přišel na hostování do konce ledna Tomáš Urban.

Bodově se v týmu Severočechů nejvíce daří Ondřeji Kašemu, jenž nasázel osmnáct branek a přidal dvaadvacet asistencí. S bilancí (11+22) má v zádech bratra Davida, třetím je do party Jindřich Abdul (12+20). Mezi třemi tyčemi odchytal více minut Matej Tomek s úspěšností zákroků lehce přes jednadevadesát procent, nad hranicí 92 je pak parťák Šimon Zajíček.

Početní výhody Vervy jsou v celé soutěži šesté nejproduktivnější, hra v oslabení je na tom zrovna tak. Suma posbíraných trestných minut je devátá nejvyšší, ta rozdaných hitů zcela nejvyšší a zblokovaných střel pátá. Průměrná domácí návštěva 4682 fanoušků je pak v celé soutěži devátá.


Výsledky posledních zápasů
HC Oceláři Třinec 3
HC Škoda Plzeň 0
(1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Helewka (Kundrátek, Cienciala), 37. Dravecký (Čacho), 49. M. Růžička (Voženílek, Nestrašil).
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Zámorský, Malák, Piskáček (A), Skok, Kvasnička, Houdek – Pour, Lev (A), Schleiss (C) – Rekonen, Mertl, Holešinský – Matýs, Indrák, Söderlund – Straka, Jansa, Hrabík.


HC Verva Litvínov 1
HC Dynamo Pardubice 3
(1:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 20. Kirk (Jaks) - 24. Pánik (Sedlák, Kolář), 32. Sedlák (Vála, Hyka), 60. Pánik
HC Verva Litvínov: Tomek – Baránek, Zeman, Zile, Jaks, Czuczman, Demel, Šalda – Zygmunt, Jurčík, Havelka – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Urban, Kirk, Abdul – Kudrna, Gut, Koblasa.