Preview PK1 a PK2

Škoda startuje letošní play off dvojutkáním v Litvínově!

Modrobílí se posedmnácté v řadě kvalifikovali do bojů o mistrovský pohár a první krok přichází nyní, Škoda míří do Litvínova.

1. zápas PK ONLINE: LITVÍNOV vs. PLZEŇ od 17:30!

2. zápas PK ONLINE: LITVÍNOV vs. PLZEŇ od 17:30!

HC VERVA LITVÍNOV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ZS Ivana Hlinky, Litvínov
6. a 7. března 2023
1. a 2. zápas PK

Indiáni letos s Vervou odehráli čtyři duely a jen těsně ve vzájemné bilanci prohrávají. Obě mužstva totiž vždy jednou vyhrála před svými fanoušky a jednou na ledě soupeře, Škoda ovšem na severu Čech až po samostatných nájezdech. Jak si oba celky povedou nyní?


Z tábora soupeře
Přestože nakonec Verva neproklouzla do první čtyřky a musí tedy do předkola play off, zažila nejlepší základní část od sezóny 2016/2017! Tehdy skončila rovněž pátá, následně již následovalo místo čtrnácté a boj o záchranu v baráži. Pak to byla pozice jedenáctá, dvanáctá, jedenáctá, třináctá a vloni opět jedenáctá.

Tým po celou sezónu šlapal, proto nebyl důvod k velkým změnám. V průběhu si tak do Slavie vyřídili střídavé starty Šimon Zajíček s Filipem Heltem, do Jihlavy zase Jan Strejček a do Bratislavy odešel Denis Godla. Naopak na pomoc přišel na hostování do konce ledna Tomáš Urban. Nové smlouvy navíc podepsali Tomek, Maštalířský, Hlava, Zile či Czuczman.

Bodově se v týmu nejvíce dařilo Ondřeji Kašemu, jenž nasázel třiadvacet branek a přidal jednatřicet asistencí. Tento počin zároveň stačil na celkové třetí místo celé soutěže! S bilancí (14+29) měl v zádech bratra Davida, třetím do party byl Nicolas Hlava (22+18). V brankovišti odchytal více minut Matej Tomek s úspěšností zákroků lehce přes devadesát procent, prakticky totožná čísla vykazoval i parťák Šimon Zajíček. V jedenácti minutách se mezi třemi tyčemi objevil i dvacetiletý Lukáš Klika, jenž z pěti střel neinkasoval.

Početní výhody Vervy byly v celé soutěži páté nejproduktivnější, hra v oslabení skončila až za Plzní dvanáctá. Suma posbíraných trestných minut byla osmá nejvyšší, ta rozdaných hitů zcela nejvyšší a zblokovaných střel pátá. Průměrná domácí návštěva 4639 fanoušků byla devátá nejvyšší.


Předkolo play off indiánů 2023/24

Středa 6.3.2024 HC Verva Litvínov vs. HC Škoda Plzeň od 17:30
Čtvrtek 7.3.2024 HC Verva Litvínov vs. HC Škoda Plzeň od 17:30
Sobota 9.3.2024 HC Škoda Plzeň vs. HC Verva Litvínov od 16:30
Neděle 10.3.2024 HC Škoda Plzeň vs. HC Verva Litvínov (případně)
Úterý 12.3.2024 HC Verva Litvínov vs. HC Škoda Plzeň (případně)


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 3
Bílí Tygři Liberec 6
(0:1, 0:5, 3:0)
Branky a nahrávky: 47. Pour (Rekonen), 52. Söderlund (Benák, Mertl), 55. Indrák (Straka, Kvasnička) – 7. Faško-Rudáš (Filippi), 25. Flynn (Ivan, Filippi), 26. Flynn (Birner, A. Najman), 29. Zachar (Aubrecht), 30. Rychlovský (Filippi, Budík), 33. Bulíř (Birner, Ivan).
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (29. Klouček) – Laakso, Zámorský (A), Malák, Piskáček (A), Kvasnička, Dujsík, Bučko – Matýs, Mertl, Schleiss (C) – Söderlund, Benák, Indrák – Pour, M. Soukup, Rekonen – Straka, Jansa, Šiler.

HC Olomouc 3
HC Verva Litvínov 4sn
(1:0, 0:1, 2:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Navrátil (Rašner, Sirota), 50. Kusko (TS), 55. Orsava (Rutar, Nahodil) – 34. Koblasa (D. Kaše, Hlava), 47. Jurčík (Kudrna), 56. Kirk (Abdul), rozh. náj. D. Kaše.
HC Verva Litvínov: M. Tomek (Zajíček) – Baránek, Zile, Šalda, Jaks, Czuczman, D. Zeman, Demel – Kudrna, Sukeľ (C), Koblasa – Hlava, D. Kaše (A), O. Kaše (A) – Jurčík, Kirk, Abdul – Zygmunt, Gut, Havelka.