Ohlasy PK1

Špatně jsme rozebrali situace a Litvínov toho využil, mrzí Miroslava Indráka

Plzeň po dvou třetinách držela nadějný výsledek, vedla 2:1, ovšem ve třetí části se obraz hry změnil a Verva utkání otočila třemi brankami. Pod prvním plzeňským gólem byl podepsaný Miroslav Indrák, který pocukrovanou přihrávkou vybídl ke skórování Tima Söderlunda.

První bod v předkole play off bere Litvínov, Škoda úvodní duel prohrála 2:4. „Těžké samozřejmě skousnout takovou porážku. Dvě třetiny z naší strany byly slušné, v té třetí jsme tam měli dva výpadky, Litvínov je ofenzivně laděné mužstvo a dokázal toho využít. Celkově byly v zápase šance na obou stranách. Nás skvěle držel celý zápas gólman. Jen v té třetí třetině už Litvínov dokázal ty své možnosti využít,“ mrzí Miroslava Indráka.

Jako první šli do vedení indiáni, když Indrák krásnou přihrávkou vybídl ke skórování Söderlunda. „U mantinelu vyplaval kotouč, s Timem jsme následně jeli dva na jednoho, snažil jsem se mu to nějakým způsobem nahrát, což se povedlo a Tim pak střílel do prázdné,“ popisuje plzeňský útočník.

Na ledě to jiskřilo od první minuty, zkrátka typické utkání play off. „Tohle jsou zápasy play off a to k tomu patří. Ani jedno mužstvo si nechce dát metr ledu zadarmo. Každý chce vyhrát za každou cenu,“ dodává.

Jak již bylo řečeno, po čtyřiceti minutách vedla Plzeň 2:1, ovšem nakonec prohrála 2:4. Co se stalo ve třetí třetině? „Nastaly tam situace, které jsme špatně rozebraly. Samozřejmě, kdybychom my dali gól na 3:1, tak by to třeba bylo o něčem jiném, ale bohužel. Musíme se na to podívat, poučit se z toho, aby se to zítra neopakovalo,“ říká závěrem Miroslav Indrák.

FOTO: Hynek Haruda.