V Mariánských Lázních proti švýcarskému Klotenu

Hokejisty Lasselsbergeru Plzeň čeká další prověrka před nadcházející extraligovou sezónou. V pátek od 17:30 nastoupí na zimním stadionu v Mariánských Lázních proti přednímu švýcarskému celku EHC Kloten Flyers. Zápas se uskuteční na mariánskolázeňském zimním stadionu v rámci spolupráce s tamním hokejovým klubem, která se bude rozvíjet a prohlubovat i v letošní sezóně. Není bez zajímavosti, že se střetnou dva týmy, které loni ve svých soutěžích skončily na 9.místě. Plzeň nepostoupila do play-off kvůli horším vzájemným zápasům, Klotenu chyběl na Bern pouhý jeden bod. Vzhledem k tomu, že se zápas nehraje v Plzni, rozhodli jsme se ho fanouškům zprostředkovat na našich stránkách v on-line přenosu (otevřete jej zde).

Hokejisty Klotenu Flyers čeká už třetí zápas na jejich českém miniturné. V úterý podlehli ve Sportovní hale Spartě 2:5, ve čtvrtek remizovali na kladenském ledě 2:2. Lasselsberger Plzeň se s Klotenem střetl i v přípravě na loňský extraligový ročník. Tehdy s tímto celkem doma remizoval 2:2 a přerušil čtyřzápasovou sérii porážek během přípravného období. Branky stříleli Dušan Andrašovský a Martin Paroulek. Ten vyrovnával necelé čtyři minuty před koncem.

Letos budou chtít Letci z Klotenu určitě postoupit do vyřazovacích bojů, k čemuž by jim měl pomoci i exsparťan Jaroslav Hlinka. Ten již v Klotenu působil v sezoně 2002-2003, kdy nasbíral 48 bodů za 18 gólů a 30 asistencí a v sezoně 2003-2004, kdy mu pomohl 21 brankami a 33 nahrávkami. V týmu Letců to ale není jediný hráč, který již působil v českém týmu. V útoku se totiž objevuje Patrik Bärtschi, který posílil Spartu při loňském Spenglerově poháru v Davosu.

V kádru Klotenu dále nalezneme několik dalších zajímavých jmen, které jsou hokejovým fanouškům povědomá. Branku Kloten Flyers hájí velmi talentovaný Tobias Stephan, jinak reprezentant země Helvétského kříže. Dalším švýcarským reprezentantem je zkušený Marcel Jenni, který dlouho působil ve švédské elitserien. Stálicí finského reprezentačního týmu pak je další hráč Klotenu Kimmo Rintanen. Tým pak jako hlavní kouč vede legenda švédského hokeje Anders Eldebrink, asistentem mu je Felix Hollenstein.

Pravděpodobná sestava EHC Kloten Flyers

T. Stephan - Quint, Jchulthess, F. Stephan, Seydoux, Guignard, Grossman, Grossweiler, Jenni, Pittis, Ehrensperger, Rintanen, J. Hlinka, Lindemann, Rothen, Lemm, Rufener, Brühler, Peter, Stanescu.