Ztracené vedení Plzeňany zamrzelo

Hokejisté Lasselsbergeru Plzeň ztratili v Mariánských Lázních vedení nad svým švýcarským soupeřem z Klotenu až v závěrečných minutách. O problémech týmu sužovaném marodkou a o pátečním zápase se švýcarským celkem EHC Kloten Fleyrs jsme mluvili s Markem Sýkorou, Martinem Štěpánkem a Jaroslavem Kracíkem.

Ztratit vedení v zápase sotva dvě minuty před koncem zamrzí, přesto Marek Sýkora hodnotí mač pozitivně. Samozřejmě bylo zbytečné inkasovat na konci třetí třetiny, ale vzhledem k poslepované sestavě je i remíza úspěchem. Co se týče těch hráčů, kteří tady byli, jsem s jejich výkonem vcelku spokojen. My jsme i v takto neúplné sestavě chtěli tenhle přátelák vyhrát a skoro se to povedlo. Ti co byli na ledě bojovali a to je pozitivní zjištění.

Velká marodka Plzni zatím neumožňuje, aby vykrystalizovala optimální sestava pro extraligové zápasy. Máme celkem dvanáct hráčů zraněných nebo nemocných a to je hodně špatné. Doufám, že už se mužstvo začne postupně scházet," věří Marek Sýkora.

Obránců mají trenéři zatím rozhodně k dispozici více než útočníků. Jsou tu ale hráči po operaci – Výborný s Cartelim a ti stejně nezačnou od začátku ligy. Útočníků máme tak akorát, takže zatím nemám problém s tím, kdo bude nastupovat. Hrát budou hráči, kteří jsou k dispozici."

Příprava v Plzni bývá obvykle tvrdá, zvláště pak v situaci, kdy ji vede Radim Rulík. Obvykle ji hůře snášejí starší hokejisté. Jedním z nich, kteří ji navíc snášejí poprvé, je i obránce Martin Štěpánek. "Byl to dneska typický přátelský zápas. Já z toho měl docela obavu, protože jsme hodně trénovali. Naštěstí to nebylo ještě asi takové tempo, oni jedou už domů, tak se taky asi už viděli v letadle. Byl to celkem příjemný zápas," zhodnotil vystoupení v Mariánských Lázních. "Hrajeme v dost kombinované sestavě, potřebovali bychom odehrát nějaký zápas v kompletním složení. Takhle je to docela divoké. Přijelo nás patnáct, a to se ještě Kica zranil a utkání nedohrál."

S týmem se už Martin Štěpánek, který v závěru sezóny vypomáhal rodnému Ústí nad Labem v první lize, sžil dobře. "Určitě, s tím nemám problém. Nakonec vždyť jsem tu už od května, skoro čtyři měsíce a to je docela dlouhá doba."

ž druhý gól ve druhém zápase po sobě proti zahraničnímu soupeři vstřelil v přípravě hokejový básník Jaroslav Kracík, který byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. "Mleli jsme je ve třetině a Marek Vorel mi to hodil před bránu. Najel jsem si na dorážku do prázdné, ale zblokoval mě ještě jeden hráč, tak jsem to poslal do sítě bekhendem," popisoval svůj gólový zásah.

I vyhlášení nejlepším hráčem utkání ho potěšilo. "Tak samozřejmě, každé ocenění potěší, tím spíš, že hráče zápasu vybírají trenéři," usmíval se hráč, který má nálepku nepolepšitelného hračičky. Ta nálepka mi asi zůstane, snažím se s tím něco udělat, ale to je prostě ve mně." Na závěr se ještě vyjádřil k průběhu letní přípravy, kterou pod trenérem Rulíkem absolvuje poprvé. " Je tvrdá, tak tvrdou přípravu jsem ještě nezažil. Ale doufám že nám to bude v ligových zápasech užitečné," dodal na závěr.