Plzeň jede na konec přípravy do Litvínova

P l z e ň - Hokejisté Lasselsbergeru Plzeň si na týden odpočinuli od zápasů a věnovali se pilování speciálních situací na ligu. Dnes svou připravenost můžou ukázat od 17:30 na ledě Litvínova, kde modrobílí završí maraton přípravných utkání. První střetnutí vyhráli Západočeši na vlastním ledě přesvědčivým výkonem 6:1. Plzeňskému týmu ale bude scházet útočník Jakub Šindel, který nedohrál poslední zápas proti Kladnu, když odstoupil kvůli problémům s pravým kolenem.

Plzeňští v přípravě bodovali


Plzeňský Lasselsberger vstoupil do přípravných utkání pravou nohou, když si na vlastním ledě s přehledem poradil s Litvínovem 6:1. A skvělé výsledky pokračovaly! Doma Západočeši udolali České Budějvice 3:2, a to již v rámci Tipsport Hockey Cupu. Následovala výhra na Edenu a domácí vítězství nad Znojmem 5:2. První prohra do účtování čtvrtfinálové skupiny B pro modrobílé přišla až na jihu Čech, kdy se radovaly Budějovice. Doma ale Plzeňští porazili Slavii a o triumf a s ním spojený postup do semifinále poháru jeli bojovat do Znojma. Zde ale improvizovaná sestava podlehla tamnímu celku vysoko 3:7, a cesta pohárem tak skončila.

Turnaj v Dánsku odkryl rezervy a sebral mnoho sil


Hokejisté Lasselsberegru druhý den po zápase nasedli do svého autobusu a odjeli do daleké Kodaně, kde absolvovali turnaj Choice Hotel Cup. Na své konto si v dánské metropoli připsali dvě porážky a jedno vítězství na samostatné nájezdy. Další utkání a poslední před vlastními fanoušky sehráli modrobílí proti Kladenským, týmu, který je v loňské sezóně pronásledoval jako černá můra. Svěřenci Jiřího Kučery a Františka Černého nezklamali, a uhájili tak domácí neporazitelnost, když zdolali tým HC Geus Okna 4:2. Největší zásluhu na výsledku měl kapitán domácích Tomáš Divíšek, autor dvou gólů. „Bylo znát, že toho máme plný kecky. Hokej musel být na koukání asi hrozný. Snažili jsme se proto alespoň vyhrát, když už to nevypadá podle našich představ, aby byl alespoň výsledek. To se nám podařilo,“ popisoval. Utkání ale bohužel nedohrál centr Jakub Šindel, který odstoupil kvůli problémům s kolenem.

Příprava Litvínova? Jednou nahoře, jednou dole

Severočeši si na úvod odnesli hořkou prohru z Plzně a hned v prvním kole poháru přivezli do Litvínova z prvoligového Chomutova dokonce „sedmičku“. Poté ale přišla nečekaně vysoká výhra v Kladně 2:8 a parta kolem Roberta Reichla se držela v popředí boje o postup ze čtvrtfinálové skupiny Tipsport Hockey Cupu. Tu ale nevyhráli, když si na své konto připsali vyrovnanou bilanci třech výher a stejného počtu proher. Po turnaji čekala na žlutočerné porce utkání se zahraničními kluby – podlehli Zugu, poté i Mannheimu a Ambri-Piottu zdolali až na samostatné nájezdy. Ve svém dosud posledním zápase uhráli bezbrankovou remízu na ledě extraligového nováčka z Ústí. Poslední přípravné střetnutí absolvují právě proti HC Lasselsbergeru Plzeň.

Sestavy z posledních utkáních:

HC LASSELSBEGER PLZEŇ: Málek - Cartelli ("A"), Čakajík, Dobrovolný, Dresler, Jasečko, Nikolov, Mazanec - Vlasák, Divíšek ("C"), Ludvík - Dvořák, Kracík, Matějovský ("A") - Fabuš, Šindel, Adamský - Důras, Vampola, Laš.

HC LITVÍNOV: Fiala - Koma, Hranáč, Vobořil, Skuhrovec, Poživil L., Gýna, Punčochář, Kubát - Kubinčák, Reichel, Maxa, Bahenský, Černý, Trávníček, Jánský, Lukeš, Sklenička, Zima, Rindoš, Bednařík.