Kdybych měl čekat, až budou rameno i prst v pořádku, tak nastoupím tak v březnu, neřeší Adamský

Plzeň - Jak jsme slíbili, přinášíme vám i ohlasy s hráči po utkání s HC Litvínov. Mezi novináře přišel navrátilec do sestavy Martin Adamský a autor dvou branek Václav Benák.

Martine,jak se cítíš?

Nic moc mi není, protože jsme prohráli. Od gólmana, přes obránce, až po útočníky stál zápas za ho... Mě navíc stále limituje zranění ramene, proto jsem nemohl tolik chodit do osobních soubojů a to mě hodně uškodilo.

Takže tvoje zranění stále není vyléčené?

Rameno ještě v pořádku není. Stejně jako ten prst. Ale kdybych měl čekat, až tomu tak bude, tak nastoupím tak v březnu. Já tohle ale neřeším. Buď se mi to stane znovu nebo ne. Na mojí psychiku to vůbec není dobrý. Kluci mají odehráno tolik zápasů a já téměř nic. Proto jsem ani vteřinu neváhal, když za mnou trenér přišel a zeptal se, jestli jdu nebo ne.

Gól ti ale náladu trochu zlepšil?

Za gól jsem rád. Jak říkám, nemohl jsem hrát naplno a když nehraju tvrdě a vyhýbám se osobním soubojům, tak se nedostanu do zápasu. Proto mě ta branka těší dvojnásob.

Trochu odbočme. Vadí ti zběsilé tempo extraligy během svátků?

Já za tu dobu, co hraji extraligu, tak se stalo snad jen jednou, že bych si Vánoce mohl užít. Ale já už si zvykl. Někdo chodí třeba na benzínku, někdo musí jinam, my zase na led, tohle neřeším.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Vašku, dvě branky v zápase, to je dobrý pocit…

Jsem za ně rád, ale vyměnil bych je za tři body pro tým. Ale bohužel…

Čím to, že se Plzni na Litvínov tak nedaří?

Oni hrajou hrozně jednoduchej hokej. Obzvláště venku, to hrají jen na brejky. Ale když už s dostanou do šance, tak jí promění. V tom jsou hodně šikovní. Za to my se na každý gól strašně nadřeme.

Ale pouze soupeřem to nebylo, nebo?

To ne, my jsme neudrželi puk v útočném pásmu, byli jsme nedůrazní, nebruslili jsme, přesilovky jsme hráli strašně…

Měli jste v hlavách úspěšnou domácí sérii?

Mysleli jsme na to, ale zápoas je tak rychlý, že si to stejně uvědomíte až na konci. My chceme vyhrát každý zápas, ale dnes jakoby chyběla ta síla k tomu. Každá série jednou končí a ta naše dneska.

Na závěr stejná otázka jako na Martina, co ty a svátky?

My jsme to věděli už od začátku sezóny, jak je to nalosovaný. Trpí spíše rodina, já jsem s tím smířený.