Plzeň míří na Prahu, soupeřem je vícemistr republiky

P l z e ň - Všichni ještě mají v paměti strhující semifinálovou sérii, která doslova zvedala diváky ze sedadel. I tentokrát Plzeňáci nastoupí proti Růžičkově družině, jedná se však o 7.kolo základní části nového ročníku. Slavia si chce vylepšit reputaci po dvou prohrách na kluzištích soupeřů, Plzeň si chce vynahradit zklamání po těsné prohře na domácím ledě. O2 aréna jistě uvidí 22.9. od 18:15 parádní hokej.


HC PLZEŇ 1929
vs.
HC SLAVIA PRAHA

O2 aréna, Praha
22. září 2009
7. kolo hokejové O2 extraligy

Zatímco v 6.kole byla v Plzni k vidění repríza čtvrtfinále, pražská Sazka aréna bude v 7.kole hokejové O2 extraligy hostit odvetu semifinále posledního play-off. Pátý zápas série jistě zůstal fanouškům obou týmů v paměti. Nyní je však již zcela nová sezóna a vše předchozí je zapomenuto. Oba týmy budou především chtít napravit porážku z posledních kol, Slavia by jistě navíc ráda odčinila šest inkasovaných gólů – dokonce ve dvou zápasech po sobě. Očekává se tuhý boj.

-----------------------------------------------------------------------------------

Zastaví Pöpperle Červenku?

Roman Červenka je postrachem všech extraligových gólmanů. Vždyť v šesti zápasech nastřílel šest gólů a na další čtyři přihrál. Nejvíce zatím zazářil ve 3.kole proti Litvínovu, když si připsal za toto utkání čtyři body za vstřelený hattrick a jednu asistenci. Bodově vymazat ho dokázala v šestém kole kladenská obrana, v ostatních zápasech si Červenka úspěšně vylepšoval statistiky a s deseti body jasně vede kanadské bodování extraligy. Plzeňská obrana s ním bude jistě mít těžkou práci a Tomáš Pöpperle bude muset vytasit to nejlepší ze svého brankářského umění, aby slávistického ostrostřelce zastavil.

Dva zápasy – 12 obdržených gólů

To se Slavii často nestává, aby v její síti skončilo během dvou odehraných utkání dvanáct branek. V pátém a šestém kole se tak však stalo. Nejprve prohrála v Českých Budějovicích 1:6, poté podlehla Kladnu na jeho ledě 4:6. Na kladenském zimním stadionu už Slavia sice vedla 2:0, ovšem domácí se sešívaným vzepjali a dokázali zápas otočit. Utkání však bylo dramatické až do konce, Kladno se ujalo vedení v 58.minutě, šestým gólem do prázdné branky jen potvrdilo svoji výhru. Trenér Růžička tedy jistě své svěřence donutí na domácím ledě předvést to nejlepší, aby si vylepšili reputaci a 10.místo v tabulce.

Malý ale šikovný. To je Tyler Scofield

Kanadské posily se Plzni zatím velmi dobře osvědčují. Doug O’Brien si velmi dobře plní obranné povinnosti – s třemi plusovými body v tabulce +/- je druhým nejlepším plzeňským obráncem v této statistice. Mark Bomersback je vidět dle svého popisu práce především v útoku – blýskl se dvěma góly a stejným počtem asistencí. Nejvíce však na sebe upozornil Tyler Scofield. V plzeňském dresu se zatím představil ve třech zápasech, ale už má na svém kontě čtyři góly. Hned ve 3.kole – svém premiérovém utkání v české extralize zničil Budějovice hattrickem a první gól modrobílých vstřelil i na ledě Boleslavi. Proti Pardubicím nebodoval, ale i tak byl Haškovi a jeho obráncům velmi nebezpečný. Jakoby klamal tělem – výraz nesmělého chlapce, drobná postava. Co však Tylera Scofielda dělá velkým, jsou jeho výkony na ledě.

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC GEUS OKNA Kladno 6
HC Slavia Praha 4
(1:2, 2:1, 3:1)





Branky a nahrávky: 12. Kalla (Patera, Kaberle), 23. Majeský (Kalla), 26. Frolík (Kalla, Diviš), 42. Toman (Majeský, Bílek), 58. Patera (Procházka, Toman), 60. Patera - 6. Žižka (Vondrka, Endál), 9. Růžička (Vondrka, Kadlec), 32. Kolařík (Branda), 45. Branda (Sklenář)
HC Slavia Praha: Neruda (od 26.min Furch) - Kadlec, Vašíček, Žižka, Roth, Drtina, Kolařík, Jebavý - P. Jelínek, Červenka, Tomica - D. Hruška, Branda, Sklenář - Endál, Růžička, Vondrka - Micka, Třetina, Čermák.

HC Plzeň 1929 1
HC EATON Pardubice 2
( 1:0, 0:1, 0:0-0:0)




Branky a nahrávky: 14. Modrý (Vlasák) – 37. Kočí (Čáslava, Somík), rozhodující samostatný nájezd Zohorna
HC Plzeň 1929: Pöpperle - Jeřábek , Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Benda, O´Brien, Dresler, Mezei - Vampola, M. Straka, Vlasák - Bomersback, Kracík, Scofield - Hvila, Tvrdík, Matějovský - Dvořák, M. Heřman, Adamský
Trenéři: Jelínek a Razým.

-----------------------------------------------------------------------------------