Ohlasy 8.zápas ET

S takovou hrou ve čtvrtek neuspějeme, přiznává Vojtěch Mozík

Plzeň - Za svou první sezónu v Plzni se vypracoval mezi stálice plzeňské sestavy a v utkání s brněnskou Kometou zařídil vyrovnání pro indiány, kteří se nakonec z výhry v rámci European Trophy radovat nemohou.

„Dneska se nám to nepovedlo. Generálka na soutěž, ale určitě jsme nehráli, co jsme chtěli. Oproti pátku to bylo horší, a kdybychom tohle předvedli ve čtvrtek, tak neuspějeme,“ hodnotil bez okolků utkání s Kometou obránce Vojtěch Mozík.

Mozík byl střelcem vyrovnávací trefy, která přišla necelých šest minut před koncem třetí třetiny. „První třetina ještě šla, ale tu druhou jsme začali špatně a v dalším průběhu to nebylo lepší. Ve třetí jsme se moc nedokázali zvednout,“ konstatuje mladý obránce, který se během první sezóny stal jednou ze stabilních součástí kádru.

Plzeň v utkání s Brnem vedla, ovšem Kometa předvedla během tří minut obrat v zápase. Plzni se povedlo srovnat právě díky Mozíkovi v závěru třetí části, kdy měla Plzeň největší tlak právě při snaze o vyrovnání. „Nějaký tlak jsme v závěru měli, ale celkový dojem z té hry nemůže být dobrý. Pokud chceme uspět, tak musíme hrát určitě jinak,“ přiznává.

Prvním soupeřem Škodovky budou ve čtvrtek Vítkovice. „Těžko říct co nás čeká. Vítkovice mají dobré bruslaře, řekl bych, že to bude podobné jako dnes s Kometou. Chceme uspět a urvat tři body,“ říká rázně mladý bek.