Šiler v U17

Reprezentační sedmnáctka válela ve Švýcarsku! Indián Šiler: Stále jsme teprve na začátku!

Plzeň - První zápasy nové sezóny má národní tým do sedmnácti let za sebou. Představil se ve Švýcarsku, kde ve třech utkáních vybojoval pomyslných sedm bodů.

Český tým začal rozpačitě, když ve Zuchwilu nejprve podlehl 1:2 v prodloužení. Domácí vedli od páté minuty, v polovině poslední periody ale hosté srovnali, padli ovšem po jednašedesáti vteřinách nastavení.

O den později to ale již byla jiná písnička. Po bezbrankové úvodní části Češi v následujících dvou vždy třikrát udeřili a vyhráli tenisově 6:0. Předposlední branku vstřelil i Plzeňák Jakub Šiler.

I poslední vzájemný duel naši mladíci vyhráli o šest gólů. Švýcaři sice nejprve vyrovnali na 1:1, to bylo ovšem z jejich strany vše a přišla porážka 1:7. A opět se o předposlední zásah postaral forvard indiánů.

Jakub Šiler
Jakube, jak popsat jednotlivé zápasy?

První zápas byl z naší strany nejslabší, nevstoupili jsme do něj dobře. Nedrželi jsme se herního plánu a k tomu dělali mnoho amatérských chyb. Druhý duel byl výrazně lepší, trenér nás upozornil na největší chyby a nedostatky, připomněl nám náš herní plán, systém a styl, kterým by se měla reprezentace prezentovat. Prostě jsme museli všichni více zabrat. Výsledek se dostavil, vyhráli jsme 6:0. Třetí klání bylo rozhodující a z mého pohledu nejlepší. Bylo znát, že už máme dva zápasy za sebou, týmově se hra zkvalitnila a uspěli jsme 7:1. 

Jak těžké bylo naskočit k zápasům po jarní/letní pauze?
Vliv jarní pauzy je hodně individuální. Já jsem se fyzicky dobře připravil, možná chybělo trochu ledu, ale vše si to teprve sedá, jsme na začátku sezóny. Na hře to bylo vidět v detailní práci s pukem a aktivitě, první zápas to ukázal nejvíce. 

Dvakrát jste se gólově prosadil, jak situace pospat?
První gól jsem vstřelil ve druhém zápase při přesilové hře po přihrávce na vrchol pravého kruhu. Střílel jsem po krátké přípravě křižně k levé tyči. Na tomto postu se cítím dobře, už jsem z něj několikrát gól vsítil. Druhou branku jsem dal den poté ve třetí části po střele našeho obránce, kdy jsem si našel odražený puk a po naznačení zasunul bekhendem mezi betony brankáře.

Co vás nyní čeká po návratu? 
V klubu se nyní cítím velmi dobře, dostal jsem možnost hrát v juniorce, velmi si toho vážím a nyní mně začíná první týden na ledě v Plzni. Po vydařené přípravě se těším na první přátelské zápasy.

Jak jste prožíval jaro bez hokeje a jak moc mrzelo přijít o play-off?  
Samozřejmě mě moc mrzelo, že jsme nedostali šanci v play-off, neboť si myslím, že náš tým měl na slušný výsledek. Pauzu jsem pak využil k fyzické přípravě a aktivnímu odpočinku s rodinou. 

Jakube, děkujeme za rozhovor, ať se i nadále daří!       

FOTO: Juniorský hokej