SF2 JUN: SPA - PLZ 3:1

Junioři druhé semifinále v Praze ztratili, za stavu 1:1 se ale stěhuje do Plzně!

Mladí indiáni po necelých sedmnácti hodinách nastoupili opět na ledě pražské Sparty k semifinálovému střetnutí, v zádech navíc s vedením 1:0 v sérii.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

3:1
0:0, 0:1, 3:0

Branky a nahrávky: 45. Ton (Tomek), 51. Hauser (Krupička, Konečný), 59. M. Vitouch (Červenka) – 31. Kremláček (Malák). Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Rozhodčí: Hejduk, Mejzlík – Ondráček, Rampír

vyloučení
4:5
Využití
0:0
V Oslabení
1:0
střely na branku
45:26
Diváci
132

HC Sparta Praha

Krbeček (Kogler) – Tomov, Šindelek, Tůma, David, Tomek, Červenka, Ducháč (C) – Senčák, Mácha, Hauser, Krupička, O. Hrabík, Konečný, Bareš, Ton (A), M. Vitouch, Zembol (A).

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Němeček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Kremláček, Vajner, Malák (C) – Kvasnička, Eremiáš, Kopic (A), Adamec, Korčák, D. Soukup, Slanina (A), Malát, Ženíšek, Kuchárik, Dáňa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 58 44 2 42 95,45 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Josef Dáňa 0 0 0 -1 0
Adam Dolhý 0 0 0 0 0
Adam Eremiáš 0 0 0 0 2
Jakub Hamšík 0 0 0 -2 2
Matěj Houdek 0 0 0 -1 0
Marek Kopic 0 0 0 -1 0
Matěj Korčák 0 0 0 -1 2
Vladimír Kremláček 1 0 1 0 0
Daniel Kuchárik 0 0 0 0 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 0 0
Daniel Malák 0 1 1 0 2
Sebastián Malát 0 1 1 0 2
Tomáš Pánek 0 0 0 -1 0
Jan Slanina 0 0 0 -2 0
Dominik Soukup 0 0 0 0 0
Adam Ženíšek 0 0 0 -1 0

komentář

Hned v úvodu střetnutí dobře napadal rozehru Škody Krupička a po získání kotouče ihned vypálil z mezikruží, Vondraš dokázal zakročit. Z podobného místa to později zkoušel Ton, leč minul zařízení. V přesilové hře se zase neujala tečovaná rána Tomova od modré. Indiáni odpověděli Malátem, jenž se hnal na Krbečka sám ze strany, skóre se ale opět neměnilo. Když za nedlouho poté na muže s maskou Pražanů nevyzrál zblízka ani Slanina, odcházelo se o první pauze do kabin za bezbrankového stavu.

Prostřední periodu načal bekhendovým zakončením z předbrankového prostoru Malát, Krbeček vyrazil. Domácí odpověděli Vitouchem, jeho rána z mezikruží gólová nebyla. Na osu hřiště se po chvilce vykličkoval z rohu i Malát, skóre se opět nezměnilo. To se změnilo až později, kdy tečovaná rána Vladimíra Kremláčka od modré div neprotrhla síť. Srovnání měl na čepeli tváří v tvář Vondrašovi Vitouch, kličkou do bekhendu na plzeňského brankáře nevyzrál. Naopak do trháku málem poslal své barvy v přečíslení dva na jednoho Slanina, leč o přestávce svítil na kostce nad ledem fotbalový náskok indiánů.

To se ovšem poměrně brzy v poslední dvacetiminutovce změnilo. Při hře ve čtyřech se ocitl sám před svatyní Škody Petr Ton a srovnal střelou ke vzdálenější tyči. Poté byl faulovaný v úniku Konečný a sudí neváhal nařídit trestné střílení. Sám faulovaný se ujal exekuce, avšak kličku ve velké rychlosti Vondraš pokryl. Stejný hráč se po chvilce dostal do další slibné akce, kterou zakončil do sítě. Brzy na to ovšem rozjel další útok, na jehož konci se pohodlnou dorážkou prosadil na brankovišti Petr Hauser. V závěru duelu se ještě početní výhodu hosté snažili vylepšit o hru bez brankáře, avšak gól padl na druhé straně, opuštěnou klec trefil Michal Vitouch. Semifinálová série, která se hraje na čtyři vítězné duely, má nyní další pokračování v úterý a ve středu od 17:00 v Plzni!

Ohlasy trenérů

Tobiáš Slavíček (HC Sparta Praha): „Navázali jsme na svůj výkon z předchozího zápasu ve třetí třetině. V celém utkání jsme dominovali. Soupeře skvěle držel jejich brankář, skončilo na něm spoustu našich šancí. Ve druhé třetině jsme bohužel dostali smolný gól, který však kluky ještě více nakopl. V poslední části jsme své střelecké trápení konečně prolomili a otočili skóre na svou stranu. Musím pochválit všechny naše hráče za opravdu výborný výkon. V obou duelech nám chyběl jeden kompletní útok, do hry se dostali kluci, kteří v sezoně nedostávali tolik prostoru. Na ledě odevzdali vše. Nyní nás čekají dvě utkání v Plzni, které budou nesmírně těžké. Připravíme se a budeme věřit v úspěch."

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Z naší strany to byl strašný výkon ve všech ohledech. V porážce se nechceme pitvat. I ze svého špatného výkonu jsme paradoxně mohli uhrát vítězství, ale bohužel jsme udělali nesmyslné chyby, které rozhodly zápas. I takové zápasy se někdy dají uhrát, ale udělali jsme spoustu chyb. Byla jenom otázka času, kdy domácí dají gól, což se stalo poměrně brzo ve třetí třetině. Pak jsme udělali další chyby a soupeř byl na koni. Nechceme se vymlouvat na zranění, tentokrát jsme byli horší. V příštích zápasech musíme na sobě zapracovat. Jedeme domů za stavu 1:1, musíme se poučit, dát se do kupy a doma vyhrát. Zároveň musíme ze hry odstranit různé nesmysly, které soupeře posadí na koně. Nechci být konkrétní, podíváme se na video a řekneme si, co musíme zlepšit."