KVA - PLZ 3:1

KVA - PLZ 3:1 - Čtvrté letošní derby pro domácí

Letošní tři vzájemná utkání vyhrála Škodovka, čtvrté západočeské derby avšak pařilo Energetikům. Utkání se neslo v duchu oranžové barvy, znovu se konal projekt "O Kapku lepší hokej". 4. února si totiž celý svět připomíná den boje proti rakovině.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň

3:1
1:0, 1:0, 1:1

Branky a nahrávky: 11. Gríger (Rachůnek), 37. Havlín (Kružík), 60. Kohout – 49. Beránek (Piskáček).
Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:1, 3:1.

Rozhodčí: Pražák, Květoň – Hynek, Gerát.

vyloučení
4:5
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
28:28
Zblokované střely
8:26
Hity
3:2
Vhazování
41:25
Diváci
5153

HC Energie Karlovy Vary

Lukeš (Hamalčík) – Huttula, Mikyska, Dlapa, Stříteský, Rohan, Havlín, Rulík – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, Kofroň – Kružík, Hladonik, Koffer – Redlich, Jiskra, Kohout.

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Svoboda) – Baránek, Zámorský, Houdek, Kvasnička, Jaroměřský, Piskáček (A) – Schleiss (C), Suchý, Pour – Holešinský, Kodýtek, Blomstrand – Hrabík, Mertl (A), Rekonen – Bitten, Honejsek, Beránek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 60 25 2 23 92,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Marek Baránek 0 0 0 -1 4
Martin Beránek 1 0 1 1 0
Samuel Bitten 0 0 0 0 0
Ludwig Blomstrand 0 0 0 -1 0
Adrián Holešinský 0 0 0 -1 0
Antonín Honejsek 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 -2 0
Jan Jaroměřský 0 0 0 -1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 1 0
Jan Piskáček 0 1 1 0 2
Jakub Pour 0 0 0 -2 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 1 0
Jan Schleiss 0 0 0 -2 2
Filip Suchý 0 0 0 -1 0
Petr Zámorský 0 0 0 -2 0

komentář

V úvodu zápasu fauloval Baránek domácího Beránka, sám faulovaný hráč následně v početní výhodě vyzkoušel reflex Dominika Pavláta, ten střelu z levého kruhu vyrazil do bezpečí. Nedlouho poté napřáhl na modré čáře Havlín, jeho ostrou ránu zastavila dokonce až branková konstrukce. Škodovka zahrozila akcí, kterou táhl po levém křídle Adrián Holešinský, jeho pobídku ale před brankou nezasáhl Kodýtek, ani Blomstrand. V jedenácté minutě už se poprvé měnilo skóre, domácí Rachůnek nahodil kotouč od levého mantinelu, tam si ho našel David Gríger, který dokázal propasírovat puk do brány. Posléze si i Škoda zahrála přesilovou hru, úspěšná nicméně nebyla. Až ve vlastním oslabení zahrozil Marek Baránek, který vystihl domácí rozehrávku, krátce za modrou čáru Lukeše ale nepropálil. Lépe si nevedl ani na závěr první třetiny Jakub Pour, který si našel ideální moment ke střele, avšak jeho tečovaná rána za zády brankáře Energie neskončila.

Zkraje druhé periody mohla Energie zdvojnásobit svůj náskok, po střele Kohouta se o dorážku pokoušelo několik domácích hráčů, Pavlát ovšem odolal. Krátce na to si modrobílí zahráli nadějnou početní výhodu čtyři na tři, nebezpečně pálil Marek Baránek, Lukešovi puk propadl mezi betony, brankovou čáru ale nepřekročil. Do černého nemířil ani kapitán plzeňského týmu Jan Schleiss, který svou ostrou střelu z levého kruhu poslal jen do bližší tyče. Redlich pro změnu mířil mezi betony, ty ovšem k sobě sklaply včas. Záhy puk před branku dovezl Filip Suchý, ten se nebezpečně odrážel, Lukeš zůstal stále nepřekonán. Když už to vypadalo, že v prostředním dějství branka nepadne, domácí udeřili. Tomáš Havlín se dostal za záda plzeňských obránců, domácí obránce zkusil kličku do bekhendu a na jeho pokus Pavlát nedosáhl. Před závěrečnou třetinou tak Plzeň ztrácela na svého soupeře již dvě branky.

Na startu třetí třetiny pálil Tomáš Havlín, jeho přízemní ránu ale vykopl Pavlát svým betonem. Poté unikal dokonce sám na plzeňského brankáře Jiří Černoch, avšak ani on na maskovaného muže indiánů nevyzrál. A tak přišel pro Vary trest. Martin Beránek napřáhl z vrcholu pravého kruhu a jeho prudký švih zapadl přesně k tyči. Beránek tak při svém první startu hned zapsal premiérovou trefu. Plzeň následně mohla před zraky více něž pěti tisícovek diváků srovnat, přesilovou hru ale nevyužila. Na domácí straně zase zahrozil Vít Jisktra, z levého kruhu avšak minul zařízení. Z rychlého brejku pálil od modré čáry Michal Houdek, jeho rána jak z děla nicméně orazítkovala jen zadní mantinel. V závěru to Škoda zkusila při hře bez brankáře, vyrovnat se hostům ovšem nepovedlo. Naopak prázdnou bránu trefil Martin Kohout, který pečetil vítězství Karlových Varů 3:1.

FOTO: Aleš Bedlík.

Ohlasy trenérů

Vojtěch Šik (HC Energie Karlovy Vary): „Jsme moc rádi za tři body. Během celého zápasu jsme podali poctivý výkon podpořený Štěpánem Lukešem v brance. Navíc byla parádní atmosféra. Je vidět, že plný barák nám svědčí. Třikrát bylo téměř vyprodáno a třikrát jsme zvítězili. Jsme rádi, že diváci chodí a my se prezentujeme výbornými výkony. Hrajeme poctivý hokej a chceme na to navazovat, vzít si tři body před pauzou v neděli v Litvínově.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Nevstoupili jsme do zápasu ideálně, dostali jsme se pod tlak, nicméně ten jsme nakonec přežili. Zbytečnou chybou jsme inkasovali první gól. Ve druhé periodě jsme si vytovřili tlak, byli jsme v útočném pásmu, nicméně celý zápas jsme byli neproduktivní. Málo jsme stříleli, navíc i tlak do brány nebyl takový. Soupeř hodně střel zblokoval, takže příležitostí jsme moc neměli. Ve třetí třetině se nám povedlo snížit na 1:2, měli jsme následně možnost srovnat v přesilovkách, ty se nám ale nedaří. Ke konci jsme již tahali za kratší konec, celkově Vary zaslouženě vyhrály.“