JUN: PLZ - LIB 3:2

Junioři v repríze finále přetlačili Liberec, rozhodli v samotném závěru!

V repríze jarního finále přivítali plzeňští junioři na svém ledě severočeský Liberec. Utkáni bylo velmi vyrovnané, o vítězí musela rozhodnout až předposlední minuta.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

3:2
0:1, 2:0, 1:1

Branky a nahrávky: 23. Dvořák (Dominik Soukup, Kubíček), 25. Marek Soukup (Dvotřák, Borák), 59. Marek Soukup (Dvořák, Borák) – 5. Plos (Jenčovský), 46. Hladík (Kříž).
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Rozhodčí: Hucl, Kosnar – Brejcha, Malý.

vyloučení
5:4
Využití
1:0
střely na branku
35:23
Diváci
57

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Korytar) – Kubíček (A) – Hodinář, Jiříček, Eichler, Jánský, Skok, Houdek – Pešek, Beránek, Matuška, Marek Soukup, Dvouřák, Mazanec (A), Kučera, Kaiser, Remeš, Borák, Dáňa (A), Dominik Soukup.

Bílí Tygři Liberec

Hambálek (Krátký) – Hladík (A), Koštoval, Duschka, Culek, Ehrenberger, Patzelt, Rybář – Brouček, Fiala, Przybyla, Jansa, Jenčovský (A), Plos, Bačkovský, Vodlan (A), Hois, Lysoněk, Kříž, Janata.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 60 23 2 21 91,30 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jiří Beránek 0 0 0 -1 0
Matyáš Borák 0 2 2 1 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 2
Adam Dvořák 1 2 3 0 0
Josef Eichler 0 0 0 -2 0
Jan Hodinář 0 0 0 -1 0
Matěj Houdek 0 0 0 2 0
Martin Jánský 0 0 0 1 2
Adam Jiříček 0 0 0 1 0
Daniel Kaiser 0 0 0 0 0
Petr Kubíček 0 1 1 -1 2
Jan Kučera 0 0 0 -1 2
Jan Matuška 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 0 0 0 0
Ondřej Pešek 0 0 0 0 0
Alexandr Remeš 0 0 0 0 0
Jan Skok 0 0 0 0 2
Marek Soukup 2 0 2 1 0
Dominik Soukup 0 1 1 0 0

komentář

Utkání začalo pěkně zostra, již v první minutě se Matěj Houdek hezky uvolnil přes obránce a následně mířil ke vzdálenější tyči, brankář Hambálek jeho pokus na poslední chvíli vytáhl ramenem nad branku. Poté si LIberec zahrál první početní výhodu, avšak indiáni soupeře nepustili k jediné střele. Škoda byla v úvodu lepším celkem, jako první nicméně skóroval Liberec. Lukáš Plos si nabruslil s kotoučem na levý kruh, odkud rychlým švihem překonal gólmana Vondraše. Nedlouho na to mohli jít Tygři již do dvoubrankového vedení, Michal Koštoval se dostal do zajímavé střelecké pozice, nyní však stačil Jakub Vondraš včas zasáhnout svou maskou. O slovo se posléze přihlásila i Škodovka, ke střele od modré čáry se dostal Jan Hodinář, jeho rána byla nejspíše ještě před brankou mírně tečována, avšak Hambálek přesto stačil zakročit. Na druhé straně si na osu hřiště najel opět Plos, druhou radost mu překazila pravá tyč brány Vondraše. Stejný hráč měl ještě jednu šanci, v další přesilové hře ho ale opět vychytal plzeňský maskovaný muž.¨

Na startu prostředního dějství si domácí zahráli první přesilovku, Jiříčkovu ránu od modré čáry nejprve Hambálek stačil vykopnout, avšak poté Dominik Soukup naservíroval kotouč Adamu Dvořákovi, který se z levého kruhu nemohl trefit lépe, puk s pomocí tyče skončil přesně v levém horním rohu. Škodovka vstřelenou brankou doslova ožila a za další dvě minuty už dokonce vedla. Hostující brankář další ránu pouze vyrazil před sebe, kde se následně strhla menší mela, odražený puk si přesto našel Marek Soukup, který ho dokázal doklepnout na místo určení. Nedlouho nato Alexandr Remeš dostal puk od zadního mantinelu na brankoviště, avšak špičkou svého betonu dokázal nakonec puk vyrazit Vojtěch Hambálek. Krátce za polovinou utkání se mezi kruhy zjevil sám Dominik Soukup, gólman Liberce ale nadále držel svůj tým spolehlivým výkonem. Tygři ve druhé části zahrozili prakticky jen jednou, v předposlední minutě ale Radek Janata z bezprostřední blízkosti Jakuba Vondraše nepřekonal.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval Dominik Soukup, který se dostal za záda hostující obránců, jen díky záchranné brzdě Broučka Plzeň neodskočila do dvoubrankového vedení. V početní výhodě dostal skvělý pas mezi kruhy Alexandr Remeš, jeho rychlou ránu ale Hambálek dokázal zkrotit. Lépe si nevedl ani Matyáš Borák, který pálil bez přípravy z pravého kruhu k bližší tyči, Hambálek se opět stačil rychle přesunout. Poté domácí gólman Jakub Vondraš šel chybně z branky, Petr Przybyla byl u kotouče první, následně domácího brankáře obehrál, ale z pravého kruhu následně minul zcela prázdnou bránu. O minutu později nicméně Liberec přece jen srovnal. Kříž po své šanci oslovil na modré čáře Jakuba Hladíka, jehož rána skončila v pravé šibenici. Adam Dvořák měl následně na hokejce druhou branku v dnešním zápase, to když se dostal s kotoučem až před branku, z pravé stran ale gólmana neprostřelil. Zápas pomalu směřoval do prodloužení, to se ale nakonec nekonalo. 75 vteřin před koncem totiž Marek Soukup dostal skvělý pas na osu hřiště, odkud parádním švihem překonal brankáře Hambálka. Liberec ještě odvolal brankáře, vyrovnat už nicméně nestihl. Škoda Plzeň přetlačila Bílé Tygry těsně 3:2.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Dneska jsme získali upocené tři body. Odehráli jsme výborně druhou třetinu a jen díky ní máme body. První a třetí třetina nebyly od nás dobré, naštěstí jsme v závěru šťastným gólem rozhodli.“

Richard Lobo (HC Bílí Tygři Liberec): „Vyrovnané utkání, co na to říct. Zase jsme si to pokazili vlastní chybou dvě minuty před koncem. Nepohlídali jsme si hráče, nepozorností jsme soupeři gól darovali. Naše chyby nás obrovsky srážejí, takto jsme prohráli již druhé utkání za sebou.“