JUN: PLZ - KOM

Junioři si doma poradili s Kometou!

V odloženém 26. kole DHL extraligy juniorů si indiáni pohlídali domácí vítězství. V utkání vedli od první minuty.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno

5:2
3:0, 2:2, 0:0

Branky a nahrávky: 1. Jiříček (Borák), 13. Titlbach (Korčák), 19. Korčák (Kaiser), 26. Titlbach (Soukup, Jiříček), 30. Hodinář (Korčák) – 21. Boltvan (Horváth), 23. Svoboda (Bárta).
Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2.

Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Brejcha, Malý

vyloučení
3.2
Využití
1:1
střely na branku
21:38
Diváci
72

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Bočan) – Houdek, Skok, Jiříček, Cícha, Eichler, Hodinář, Prošek – Mazanec, Kaiser, Borák, D. Soukup, Korčák, Pešek, Dvořák, M. Soukup Kučera, Benák, Titlbach, Dáňa.

HC Kometa Brno

Tesař (Kavan) – Řehák, Kuswito, Bůžek, Eich, Svoboda, Ulbricht – Rakus, Zembol, Otava, Šantora, Nesvadba, Cakl, Masař, Bělohlav, Panasenko, Linka, Boltvan, Bárta, Horváth.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 60 38 2 36 94,74 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 2 2 2 2
Matyáš Borák 0 1 1 0 0
Matyáš Cícha 0 0 0 0 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 0 1 1 0 0
Josef Eichler 0 0 0 0 0
Jan Hodinář 1 0 1 0 0
Matěj Houdek 0 1 1 2 0
Adam Jiříček 1 0 1 1 0
Daniel Kaiser 0 1 1 1 2
Matěj Korčák 1 2 3 3 0
Jan Kučera 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 0 0 0 0
Ondřej Pešek 0 0 0 0 0
Hynek Prošek 0 0 0 2 0
Jan Skok 0 0 0 1 0
Marek Soukup 0 0 0 0 2
Dominik Soukup 0 1 1 0 0
Adam Titlbach 2 1 3 3 0

komentář

Indiáni vstoupili do utkání velmi útočně. Hned v první minutě se Borákovi kličkou za brankou podařilo získat puk a poslat ho na modrou čáru, kde čekal Adam Jiříček, ten vystřelil a nemýlil se. Pak se do útočné pozice dostala Kometa, ta svůj tlak neproměnila. Na to ze stejné pozice zkoušel svoje štěstí opět Jiříček, tentokrát zařízení minul. Potom přinesla chyba v plzeňské rozehrávce kotouč na hokejku Bělohlava. Střela mu nesedla a skončila v ochranné síti. Další gólová radost na straně domácích přišla po akci Matěje Korčáka a Adama Titlbacha. Titlabach dostal přihrávku na pravý kruh a poslal puk za Tesaře. Následně se Borák snažil z prostoru před brankou dorazit střel u Marka Soukupa. To mu nevyšlo. V závěru třetiny si indiáni opět vytvořili tlak. Daniel Kaiser nahrával Matěji Korčákovi, ten rozvlnil síťku za gólmanem hostů.

Vstup do druhé třetiny vyšel lépe Kometě. Ta po necelých třech minutách hry snížila skóre na rozdíl jedné branky. Nejprve dostal přihrávku z pravého kruhu Adam Boltvan. Kotouč poslal pod betony Vondraše až za brankovou čáru. Po něm se trefil Denis Svoboda, jenž pálil od modré čáry. Pak se přihrávka Dominika Soukupa dostala přímo na hokejku Adama Titlbacha, který objel obránce a zakončil. Na druhé straně Rakus rozezněl tyčku. Poté indiáni dlouho bránili, když se jim podařilo vyhodit kotouč z obranného pásma a vystřídat, mohli se opět radovat z gólu. Matěj Korčák viděl na modré čáře Jana Hodináře, který kotouč uklidil do branky. Poté domácí strážce svatyně Vyrazil ramenem střelu Svobody.

Ve třetí periodě jako první zahrozil Kuswito, jehož střela odmodré čáry minula bránu. Za chvíli na druhé straně nedostal puk za Tesaře z prostoru před brankou Benák. Po něm vyslal z pravého kruhu prudkou střelu Borák, ta zasáhla pouze mantinel. Potom Masařův střelecký pokus skončil ve Vondrašově lapačce. Na to jel Korčák sám na brankáře hostů, Tesaře kotouč zastavil betony.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Dneska to byl zápas velmi rozdílných pasáží. My jsme dobře vstoupili do zápasu. Dali jsme góly, odehrávali jsme slušně první třetinu. Do druhé třetiny jsme vstoupili opět špatně nastaveni, takže soupeř snížil. Potom jsme opět odskočili. Ve třetí třetině jsme měli dlouhou pasáž, kdy se nám nedařilo hrát na kotouči. Pasáž tak 10-12 minut. Pak jsme to na konci zase trochu srovnali a jsme rádi za tři body.“