DOR: SLA - PLZ 3:2p

Utkání plné obratů, dorost podruhé v týdnu padl se Slavií

Po dvou dnech se indiáni opět utkali s pražskou Slavií a i tentokrát se diváci rozhodně nenudili. V zápase padlo hned 21 dvouminutových trestů.

HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň

3:2p
1:0, 0:2, 1:0 - 1:0

Branky a nahrávky: 14. Tittl (Labuzík, Marek), 54. Matějovský (Curran, Hlavička), 64. Matějovský (Tittl, Labuzík) – 24. Tolar (Beran, Makovec), 38. Pittr (Makovec).
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:2, 3:2.

vyloučení
10:11
Využití
1:2
V Oslabení
0:0
Diváci
74

HC Slavia Praha

Štangl (30.Poletín) – Lorenz, Ciolek, Kubánek, Pšenička, Marek, Labuzík, Derka, Havlíček, Kucharčík, Chludil (C), Hlavička, Curran, Matějovský, Sander, Tittl, Tichý.

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Skala, Tolar, Štulc, Holubec, Kocek, Kamas, Mašek - Makovec, Pittr (C), Beran, Slačík, Matějka, Pavlák, Trachta, Fábera, Klatovský, Úbl, Hofrajtr, Hanzák.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Tento týden se odehrál již druhý vzájemný souboj. V úterý se hrálo na západě Čech a Pražané dokázali v bojovném zápase vyhrála 4:1. A i dnešní mač se rozhodně nehrál v rukavičkách. Domácí Slavia hrála již v první třetině tři přesilové hry a tu třetí v pořadí dokázat přetavit ve vedoucí branku. Přesnou ránou se prezentoval Filip Tittl, Matyáš Mařík nestačil včas proti jeho ráně zasáhnout. I Škodovka se mohla prosadit, leč všechny plzeňské pokusy skončili na brankáři Štanglovi, po dvaceti minutách tak vedli domácí 1:0.

I druhá část začala plzeňským faulem, tentokrát se však hostující obrana dokázala ubránit. A Slavii to mohlo mrzet dvojnásob. Na druhé straně totiž Pšeničkův faul dokázal po přihrávce Berana potrestat prudkou ranou Vojtěch Tolar. Nadále se hrálo hodně aktivně, krátce za polovinou zápasu zkoušeli domácí zakončit z pravé strany, leč Mařík vše kontroloval. Hra se poté rychle přestěhovala na opačnou stranu, kde Plzeňané netrefili zcela prázdnou bránu. O minutu později si střídající brankář domácích našel puk v lapačce po střele z levého kruhu. Indiáni ale svůj tlak nakonec přece jen přetavili v obrat. V další početní výhodě Makovec vybídl ke skórování Tomáše Pittra, který nabídkou nepohrdl.

Třetí část odšpuntoval Danny Chludil, který však nepříjemnou ránou orazítkoval jen horní tyčku Maříkovy brány. Následně se opět prakticky nezavřela vrátka od trestné lavice, ani jeden z týmů ale nabídku početní výhody nevyužil. V polovině třetí periody se zaskvěl hostující brankář, ten nejprve zastavil střelu svým betonem, proti dorážce zasáhl vzápětí svou lapačkou. Nedlouho poté plzeňský hráč odvolal trest, za což sklidil ovace sedmi desítek diváků, hezké gesto fair play. Slavia nakonec ale dokázala utkání dostat do prodloužení. Při hře v pěti byů u pravé tyče sám Artur Matějovský a ten po přesném pasu Currana srovnal na 2:2.

Prodloužení trvalo necelé čtyři minuty. Matyáš Mařík nejprve dokázal zasáhnout proti ranám Chludila s Curannem, avšak proti střele Artura Matějovského již byl krátký, útočník Slavie se tím pádem stal domácím hrdinou.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Odehráli jsme lepší utkání než v úterý. Přestože jsme jako první inkasovali, dokázali jsme zápas otočit na 2:1, bohužel ve třetí třetiny přišly nějaké fauly a soupeř jednu přesilovou hru dokázal využít. Prodloužení bylo opět takové vabank, nakonec jsme inkasovali branku. Od půlky zápasu jsme stáhli hru na tři lajny a náš obraz hry byl posléze o mnoho lepší. Sestava se začíná stabilizovat, jen stále čekáme na Adama Benáka. Až budeme kompletní, začneme ještě více cvičit početní výhody a podobné věci.“