PCE - PLZ

PCE - PLZ 3:1 - Škodovka nedala kůži lacino, na lídra přesto nestačila

Zápas z kategorie nejtěžších, to byla výzva, která čekala na plzeňské hokejisty. Škodovka zamířila na horkou půdu Pardubic, kteří jsou jasným lídrem Tipsport extraligy.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň

3:1
1:0, 0:0, 2:1

Branky a nahrávky: 5. Mandát (Poulíček), 49. Mandát (Poulíček), 59. Mandát – 41. Jansa (Lev).
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 3:1.

Rozhodčí: Hribik, Pilný – Ondráček, Šimánek.

vyloučení
3:4
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
35:31
Zblokované střely
17:19
Hity
5:7
Vhazování
27:26
Diváci
8329

HC Dynamo Pardubice

Will (Klouček) – D. Musil, Čerešňák, Kolář, Košťálek, Vála, Hájek, Bučko – Pánik, Zohorna (C), Hyka – Paulovič, Kousal (A), Radil – Mandát, Poulíček (A), Říčka – Urban, Rákos, Herčík.

HC Škoda Plzeň

Hlavaj (Pavlát) – Malák, Zámorský, Houdek, Piskáček (A), Skok, Laakso – Holešinský, Mertl, Rekonen – Schleiss (C), Jansa, Lev (A) – Söderlund, Benák, Matýs – Hrabík, Soukup, Straka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Samuel Hlavaj 59 34 2 32 94,12 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 0 0 -1 0
Adrián Holešinský 0 0 0 -2 0
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 0 2
Filip Jansa 0 1 1 1 0
Aleksi Laakso 0 0 0 0 2
Jakub Lev 1 0 1 0 2
Daniel Malák 0 0 0 -1 0
Ondřej Matýs 0 0 0 -1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -2 0
Jan Piskáček 0 0 0 0 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 0 0 1 0
Jan Skok 0 0 0 0 0
Tim Söderlund 0 0 0 -3 0
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Petr Straka 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 0 0 0 -2 0

komentář

Škoda do utkání nevstoupila špatně, hned zkraje zápasu střílel nebezpečně Petr Zámorský, neujala se však ani dorážka Adama Benáka. Naopak Pardubice z první vážnější střely šly hned do vedení. Patrik Poulíček vyhrál v útočné třetině buly čistě na Jana Mandáta, jenž se prezentoval prudkou ranou přesně k tyči. V následné přesilové hře pro změnu dvakrát nebezpečně pálil domácí forvard Říčka, oba jeho pokusy ovšem zastavil Samuel Hlavaj. Na opačné straně byl blízko své první trefě v nejvyšší soutěži Marek Soukup, jenž dorážel další střelu Zámorského, jeho pokusu chybělo jen pár centimetrů. Těsně před odchodem do šaten ještě zkoušel zdvojnásobit vedení Pardubic Hyka, mezeru mezi betony nicméně netrefil. Po dvaceti minutách tak vedli domácí nejtěsnějším možným rozdílem.

Prostřední část odšpuntoval v přesilové hře Adrián Holešinský, jenž pálil tvrdě od modré čáry, avšak jen do připraveného brankáře Willa. Pardubie odpověděly rovněž v početní výhodě o jednoho muže, nadvakrát střílel Lukáš Radil, proti jeho ráně se vyznamenal brankář Hlavaj. Lépe si nevedl ani Zohorna, který dorážel puk z hranice brankoviště. Krátce za polovinou zápasu dostali k dispozici Východočeši dokonce přesilovou hru pět na tři, Plzeň velký tlak avšak ustála. Naopak na konci druhé třetiny mohl srovnat Tim Söderlund, po jehož dorážce poskakoval kotouč u pravé tyče, tíženého vyrovnání se modrobílí ale nedočkali. Před třetí třetinou tak stále ztráceli indiáni na svého soupeře pouze jednu branku.

Hned ve druhé minutě závěrečného dějství se indiáni konečně dočkali. Jakub Lev od mantinelu nahazoval kotouč před branku, kde ho tečoval za záda Willa Filip Jansa. Z protiútoku mohl vrátit vedení domácím Lukáš Radil, z pravého kruhu ale mířil jen do míst, kde stál připravený Samuel Hlavaj. Petr Zámorsý po brejku mířil ke vzdálenější tyči, maskovaný muž Pardubic ovšem včas vyrazil puk svou vyrážečkou. Ve 49. minutě se zopakovala situace ze začátku duelu. Poulíček opět vyhrál čistě buly na Jana Mandáta, který se tentokrát trefil přesně do šibenice. Filip Jansa mohl znovu srovnat účty, kdy ideálně tečoval mezi kruhy střelu Zámorského, Will na poslední chvíli stačil zasáhnout. V následné přesilové hře servíroval puk Benák na hokejku Lva, ten ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. V samotném závěru zkusili Západočeši hru bez brankáře, leč jejich snaha ovoce nepřinesla. Ba naopak, prázdnou bránu trefil Jan Mandát, který tím zkompletoval svůj hattrick. Škoda prohrála na ledě lídra 1:3.

FOTO: Jindřich Jager

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Dynamo Pardubice): „Myslím, že jsme viděli podobné utkání jako nedávno s Kladnem. Z naší strany odpracovaný zápas, získali jsme hodně vydřené body, kterých si moc vážíme. Samozřejmě, že jsme si v utkání měli pomoc v přesilové hře, soupeř to ale skvěle odbránil. Na Plzni bylo znát, že by tu chtěli urvat jakýkoliv bod. Já musím poděkovat hráčům, že vždy najdeme nějak cestu k vítězství. Dneska nás to stálo spoustu sil, tří bodů si maximálně vážíme.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Pro nás velice smolné utkání. Pardubice mají obrovskou sílu, nakonec ale rozhodly dvě branky po vyhraném buly. Ve druhé třetině se nám povedlo ubránit spoustu oslabení, kluci tam padali po hlavně, hodně bojovali. Zkraje třetí části se nám podařilo srovnat. Začali jsme následně trošku věřit, ale domácí to tam po buly zase hned spadlo. V závěru jsme to ještě zkoušeli, bohužel se to nepovedlo a zase nemá ani bod.“