MBL - PLZ

MBL - PLZ 1:2sn - Skvěle zvládnuté nájezdy, Škoda bere dva body

Po třech zápasech na domácím ledě vyjeli plzeňští indiáni mimo své prérie. Cesta vedla do středních Čech, kde se Plzeň utkala s Mladou Boleslaví, aktuálně předposledním celkem tabulky.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

1:2sn
1:1, 0:0, 0:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 10. Fořt (Pyrochta, Skalický) – 14. Zámorský (Lev), rozh. náj. Šiler
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:2.

Rozhodčí: Šír, Úl.ehla – Hynek, Axman.

vyloučení
2:2
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
41:25
Zblokované střely
13:7
Hity
0:1
Vhazování
28:37
Diváci
2789

BK Mladá Boleslav

J. Růžička (F. Novotný) – Pyrochta, Bernad, Čech, F. Pavlík, Gewiese, Lintuniemi, Jánošík (C) – Skalický, Fořt, Lantoši (A) – Malát, O. Roman, Rohlík – Dvořáček, Hradec, Rohdin – Krivošík, Pitule, Závora.

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Laakso, Kvasnička, Skok, Piskáček (A) – Pour, Lev (A), Hrabík – Söderlund, Indrák, Matýs – Schleiss (C), Mertl, Šiler – Jansa, M. Soukup.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 65 41 1 40 97,56 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Kryštof Hrabík 0 0 0 1 0
Miroslav Indrák 0 0 0 -1 0
Filip Jansa 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Aleksi Laakso 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 1 1 1 0
Daniel Malák 0 0 0 1 0
Ondřej Matýs 0 0 0 -1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 0 0
Jan Piskáček 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 1 2
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Jan Skok 0 0 0 -1 0
Tim Söderlund 0 0 0 -1 0
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Jakub Šiler 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 1 0 1 0 0

komentář

Aktivněji do utkání vstoupila domácí Boleslav, první velkou šanci měla nicméně Škodovka. Miroslav Indrák se krásně uvolnil přes Gewieseho, tváří v tvář Růžičkovi avšak neuspěl. To domácí na opačné straně si vedli o mnoho lépe. Od modré čáry vystřelil Filip Pyrochta, odraženou ránu vzápětí dorazil do sítě Tomáš Fořt. Hned o minutu později se Boleslav radovala podruhé, nicméně video prokázalo, že střela Rohdina neprošla až za brankovou čáru. Ve čtrnácté minutě bylo srovnáno. Jakub Lev vyhrál v útočné třetině čistě buly na Petra Zámorského, který ostrou ránou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Středočeši si mohli vzít bleskově zpět, skryté nahození Čecha ale skončilo jen na brankové konstrukci.

Prostřední část ošpuntoval domácí forvard Roman, ten ovšem tvrdou ránou znovu napálil jen tyčku. Rohdin posléze tečoval nebezpečnou ránu od modré čáry, jeho pokus se ovšem mezi tři tyče nevešel. Mladé Boleslav se neprosadila ani v početní výhodě pět na tři, protože Pyrochta z vrcholu pravého kruhu znovu orazítkoval pouze břevno. Malát zase nedopravil kotouč do sítě, přestože měl před sebou poloprázdnou bránu. Na druhé straně si Škoda rovněž zahrála v početní výhodě, pět útočníků Plzně si vypracovalo až drtivý tlak, střely Lva či Söderlunda svůj cíl nenašly. V závěru třetiny podržel hostující mužstvo Dominik Pavlát, který přečetl únik Skalického. I po dvou třetinách tak platil stav 1:1.

V poslední dvacetiminutovce jako první zahrozil Jan Skok, Růžička jeho pokus vyrazil svou vyrážečkou. Pyrochta zase od modré čáry našel jen připravenou lapačku Dominika Pavláta. Hrál se vyrovnaný hokej, ani jeden z týmu se nechtěl dopustil osudové chyby. Nerozhodný stav mohl prolomit Tomáš Fořt, který střílel z ostrého úhlu, Pavlát jeho ránu skvěle vykopl svým betonem. Plzeňský brankář si poradil i proti ráně Dvořáčka z pravého kruhu. Velkou příležitost měl rovněž i Tim Söderlund, který se zmocnil puku po sražené ráně Zámorského, bývalý hráč Mladé Boleslavi následně ale přestřelil branku. Zápas tak musel do prodloužení.

Na úvod prodloužení měl obrovskou šanci Pyrochta, který byl sám před Pavlátem, ten ho nicméně skvěle vychytal. Rozhodnout mohl také Filip Jansa, v poslední minutě ovšem z osy hřiště rozhodující gól nevstřelil. Z rychlého brejku měl ještě jednu možnost Pyrochta, Pavlát zachytil puk na poslední chvíli na brankové čáře. O držiteli bonusového bodu tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich Dominik Pavlát zavřel svou bránu, nedostal ani jeden gól. Naopak za Plzeň se postupně trefili Jakub Šiler, Tim Söderlund a Ondřej Matýs. Plzeň porazila Mladou Boleslav 2:1.

FOTO: BK Mladá Boleslav.

Ohlasy trenérů

David Havíř (BK Mladá Boleslav): „Zápas bych hodnotil pozitivně, byl to duel dvou gólmanů. Možná větší převahu jsme měli my, ale nepomohli jsme si přesilovkou pět na tři. Řekl bych, že třetí třetina byla vyrovnaná, ale prodloužení už zase bylo jasně v naší režii. Bohužel jsme zklamali v dovednostní soutěži a bod navíc jsme pro sebe nesebrali. Pokračujeme ale dál s pokorou v tréninku do dalších zápasů.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň: „Vyrovnaný zápas. Boleslav se dostala do vedení, ale nám se naštěstí podařilo srovnat. Pak už se to táhlo, bylo to otevřené a hrálo se nahoru dolů i přesto, že padlo málo branek. Strašně důležitý moment byl, když jsme přežili přesilovku pět na tři. Třetí třetina ta už byla víceméně vyrovnaná. V prodloužení měla Boleslav dvě vyložené šance. Penalty se nám pak povedly, takže jsme rádi za dva body. Neříkám, že vyhrál silnější tým, měli jsme i štěstí. Byly tam tři tyčky a břevno, takže si toho vážíme.“