51. kolo: MHK - PLZ

MHK - PLZ 3:1 - Jeden gól na body nestačil, Škoda poprvé v sezóně s Hradcem nebodovala

K poslednímu utkání na hřišti soupeře v základní části vyjeli plzeňští indiáni, soupeřem jim byl Hradec Králové, se kterým letos Škoda ve všech třech zápasech bodovala.

Mountfield HK - HC Škoda Plzeň

3:1
1:0, 0:0, 2:1

Branky a nahrávky: 17. Klíma (Okuliar), 48. R. Pavlík, 60. Okuliar – 43. Pour (Malák, Bučko)
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 3:1.

Rozhodčí: Mejzlík, Květoň – Hynek, Dědek.

vyloučení
3:2
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
48:18
Zblokované střely
7:8
Hity
5:1
Vhazování
34:25
Diváci
4173

Mountfield HK

Pařík (Lukáš) – Freibergs, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Pilař, McCormack, Marcel – Perret, Tamáši, Jasper – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl (A) – Eberle (C), Estephan, Šťastný – R. Pavlík, Lalancette, Miškář.

HC Škoda Plzeň

Klouček (Hlavaj) – Laakso, Zámorský (A), Malák, Bučko, Kvasnička, Dujsík – Holešinský, Mertl, Schleiss (C) – Šiler, Jansa, Rekonen – Pour, Benák, Indrák – Straka, M. Soukup, Matýs.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Milan Klouček 58 49 2 47 95,92 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 0 0 1 0
Martin Bučko 0 1 1 -1 0
Tomáš Dujsík 0 0 0 -1 0
Adrián Holešinský 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Filip Jansa 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 -1 0
Aleksi Laakso 0 0 0 0 0
Daniel Malák 0 1 1 0 0
Ondřej Matýs 0 0 0 -1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -1 0
Jakub Pour 1 0 1 0 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 -2 2
Jan Schleiss 0 0 0 -1 2
Marek Soukup 0 0 0 -1 0
Petr Straka 0 0 0 0 0
Jakub Šiler 0 0 0 -1 0
Petr Zámorský 0 0 0 -1 0

komentář

Jako první v utkání zahrozili domácí, McCormack se dostal do střelecké pozice, bekhendem ovšem Milana Kloučka nepřekonal. Škoda mohla záhy odpovědět v přesilové hře, všechny střelecké pokusy ovšem zlikvidoval Pařík. Při rovnovážném stavu na ledě mohl pro změnu otevřít skóre Perret, místo střely ovšem ještě přihrál na Tamášiho, jenž ve velké příležitosti minul bránu. Na druhé straně Tomáš Mertl poslal hrací předmět jen do betonu brankáře. O minutu později byl sám na hraně brankoviště Miroslav Indrák, nadějnou situaci ovšem hosté nedotáhli. A tak v sedmnácté minutě udeřil Hradec Králové. Oliver Okuliar potáhl kotouč středem hřiště, následně našel na levé straně Kevina Klímu, který dostal puk pod horní tyčku, na jeho rychlou ránu Klouček svou lapačkou nedosáhl. Po dvaceti minutách tak vedli domácí nejtěsnějším možným rozdílem.

Prostřední část odšpuntoval Okuliar, který předvedl hezkou individuální akci, Kločkovi po jeho střele vypadl kotouč, vše nakonec plzeňský brankář zvládl bez úhony. Obě mužstva si posléze zahrála po jedné přesilové hře, nebezpečnější byla paradoxně ale bránící čtyřka. Na domácí straně ovšem neuspěl Perret, na té plzeňské zase sám před Paříkem selhal Marek Soukup. Krátce za polovinou zápasu o sobě dal vědět opět agilní Okuliar, maskovaný muž indiánů ovšem včas zakročil svým ramenem. Krátce před koncem druhé periody měla Škodovka dvě velké příležitosti. Po sérii několika odrazů se ocitl sám před prázdnou bránou Schleiss, kterému stačilo jenom doklepnout, plzeňský útočník ale trefil jenom vytrčenou hokejku domácího gólmana. Lépe si nevedl ani Tomáš Mertl, který jel sám na gólmana. I po čtyřiceti minutách tak nadále vedl Mountfield o jednu branku.

Na startu závěrečného dějství pálil Pláněk, domácí obránce ovšem náskok domácích nezdvojnásobil. Z rychlého brejku Zámorský počkal na pohyb Schleisse, teč plzeňského kapitána ovšem přistála jen v chráničích Paříka. Následně se už se ale indiáni dočkali tíženého vyrovnání. Bučko po vyhraném buly podržel puk na modré čáře a nabil na pravou stranu Malákovi, který z nápřahu pálil mimo branku, jenom do zadního mantinelu. Od něj se ale puk příhodně odrazil na levou stranu nekrytému Jakubu Pourovi, jenž zakončil do prázdné domácí svatyně. Vyrovnaný stav bohužel trval jen pět minut. Modrobílí zaváhali při rozehrávce na obranné modré, Radovan Pavlík se následně řítil sám na Kloučka a hostující brankář byl proti jeho kličce krátký. Vyrovnání měl na hokejce plzeňský mladý šikula Adam Benák, který tečoval ránu Zámorského, kotouč ovšem jen těsně minul bránu. Indiáni toužili po vyrovnání, necelé tři minuty sáhla plzeňský lavička k risku bez brankáře, nicméně ta nakonec nebyla úspěšná. Oliver Okuliar nejprve trefil jen tyčku, na druhý pokus už mu to ovšem vyšlo. Škoda prohrála na ledě Mountfieldu 1:3.

FOTO: Stanislav Souček.

Ohlasy trenérů

Tomáš Hamara (Mountfield HK): „Jsme rádi, že jsme zápas urvali do vítězného konce, protože byl hodně těžký a vyrovnaný. Vstoupili jsme do něj dobře a měli nějaké šance, ale pořád jsme je trošku přehrávali. To nás poslední dobou trápí, musíme se víc tlačit do střelby a do brány. Soupeře jsme ve všech třetinách přestříleli, akorát potřebujeme být důraznější a šikovnější, abychom to tam dotlačili jakýmkoli způsobem.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „První tři čtyři střídání nebyla z naší strany moc dobrá, pak se to srovnalo, ale inkasovali jsme gól. Druhá třetina taky nebyla špatná a ve třetí se nám podařilo srovnat. Bohužel jsme ale soupeři hrubou chybou dali šanci, on ji využil a už jsme tahali za kratší konec. Byl to vyrovnaný zápas a kluci ho odmakali, to jim nemůžeme upřít, ale po té chybě už se převrátil na hradeckou stranu.“