52. kolo: PLZ - LIB

PLZ - LIB 3:6 - Poslední duel základní části indiánům nevyšel

Konec, hotovo! Základní část Tipsport extraligy doběhla do svého konce, posledním soubojem byl pro Plzeň ten s Libercem.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

3:6
0:1, 0:5, 3:0

Branky a nahrávky: 47. Pour (Rekonen), 52. Söderlund (Benák, Mertl), 55. Indrák (Straka, Kvasnička) – 7. Faško-Rudáš (Filippi), 25. Flynn (Ivan, Filippi), 26. Flynn (Birner, A. Najman), 29. Zachar (Aubrecht), 30. Rychlovský (Filippi, Budík), 33. Bulíř (Birner, Ivan).
Průběh utkání: 0:6, 3:6.

Rozhodčí: Šír, Obadal – Brejcha, Frodl

vyloučení
7:6
Využití
1:1
V Oslabení
0:1
střely na branku
38:30
Zblokované střely
17:14
Hity
4:5
Vhazování
26:38
Diváci
4985

HC Škoda Plzeň

Hlavaj (Klouček) – Laakso, Zámorský (A), Malák, Piskáček (A), Kvasnička, Dujsík, Bučko – Matýs, Mertl, Schleiss (C) – Söderlund, Benák, Indrák – Pour, M. Soukup, Rekonen – Straka, Jansa, Šiler.

Bílí Tygři Liberec

D. Král (Hambálek) – Ivan, Melancon, McCoshen, Galvas, Derner, Budík, Aubrecht – Rychlovský, Filippi (A), Faško-Rudáš – Bulíř (A), A. Najman, Flynn – Birner (C), Zachar, Hawryluk – Mucha, Šír, Kel. Klíma.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Samuel Hlavaj 30 17 5 12 70,59 0
Milan Klouček 28 13 1 12 92,31 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 1 1 -3 4
Martin Bučko 0 0 0 0 0
Tomáš Dujsík 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 1 0 1 2 2
Filip Jansa 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 1 1 0 0
Aleksi Laakso 0 0 0 0 0
Daniel Malák 0 0 0 -2 0
Ondřej Matýs 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 1 1 -2 0
Jan Piskáček 0 0 0 -2 0
Jakub Pour 1 0 1 0 2
Aleksi Rekonen 0 1 1 -1 0
Jan Schleiss 0 0 0 -2 2
Tim Söderlund 1 0 1 -2 0
Marek Soukup 0 0 0 0 2
Petr Straka 0 1 1 0 0
Jakub Šiler 0 0 0 -1 0
Petr Zámorský 0 0 0 -2 0

komentář

Duel začal zostra. Již po půl minutě hry si od modré najel mezi kruhy nikým nehlídaný Laakso, leč mířil jen do středu branky. Po chvilce dorážel Zámorského dělovku od modré u pravé tyče Šiler, Král se stihl přemístit. Činil se i Hlavaj, když si poradil po rychlém přesunu skvělým zákrokem proti osamocenému Aubrechtovi na levé straně. Avšak posléze vyrazil ránu z osy hřiště, dokonce zakročil i proti dvěma dorážkám, ale nakonec jej překonal Martin Faško-Rudáš. O rychlou odpověď se snažil z mezikruží Soukup, muž s maskou Tgyrů vyrazil ramenem. O první přestávce se tak z fotbalového vedení radovali hosté.

Ti v úvodu prostřední periody zahrozili Filippim, který si nikým neatakovaný sjel z druhé vlny mezi kruhy, Hlavaj své barvy podržel. Nemohl ovšem dosáhnout na zakončení Oscara Flynna, jenž se před ním zjevil sám a zamířil do bližšího horního růžku. Snížení měl na čepeli Benák, ale sám na brankovišti na Krále nevyzrál. A tak přispěchal s gólem opět liberecký kontroverzní forvard, jenž si našel u pravé tyče sražený pokus Birnera z levé strany. Nepovedený start druhé třetiny korunoval proti indiánům Marek Zachar, který i v oslabení pláchl všem na ledě a uspěl kličkou do bekhendu. Bůra po chvilce zkompletoval Jakub Rychlovský. Ten vypálil kousek za modrou a touš si do vlastní sítě srazil Jansa. Šestý gól přidal po zřejmě neodpískaném ofsajdu Michal Bulíř, jenž se do toho opřel z první z mezikruží. Z podobného místa to zkoušel také Schleiss, Král vykopl betonem. Stejný souboj vyzněl lépe pro gólmana Tygrů i podruhé, když na brankoviště servíroval domácímu kapitánovi Matýs. Vyrovnat na branky v oslabení mohl v závěru periody ještě Soukup, ale sám na brankovišti bekhendem místečko mezi betony nenašel.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval z mezikruží Galvas, Klouček sklapl betony včas. To na druhé straně střelecké trápení Plzně prolomil Jakub Pour, který si nabruslil od mantinelu na střed a zamířil přesně k levé tyči. Pod břevno poté po Benákově pasu v přesilové hře z osy hřiště zavěsil Tim Söderlund. Domácí šikula tak gólově oslavil svůj návrat po dlouhém zranění způsobené zákeřným atakem pardubického Houdka. Třetí trefu Škody měl na čepeli Straka, leč z podobného palebného místa jej vychytal vyrážečkou Král. Nedosáhl ale na zakončení Miroslava Indráka, který milimetrově přesně zamířil do šibenice. Navíc vzápětí z první z mezikruží vypálil Benák, muž s maskou Tygrů vykopl betonem. Závěrečné oslabení Liberce ještě domácí okořenili o hru bez brankáře, leč střelecký zápis se již nerozšířil.

Základní část Tipsport extraligy je tak u konce a Škoda již ve středu rozehraje své sedmnácté vyřazovací boje v řadě!

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Od nás dobrý vstup do utkání, měli jsme tam nějaké zajímavé střely, bohužel jsme tlak nevyužili. Pak jsme navíc inkasovali a následná druhá třetina byla z naší strany strašlivá. Přesto jsme měli šance, ale vždy platilo: Nedáš - dostaneš. Před třetí částí jsme kluky na závěr základní části nabádali, že jak se končí, tak se i začíná. Jsme rádi, že alespoň jsme poslední třetinu odehráli důstojně a podařilo se nám vstřelit tři branky. Je potřeba poděkovat divákům, že nám fandili po celý zápas, i když ten stav nebyl dobrý.“

Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec): „Měli jsme špatný vstup do utkání. Plzeň byla dobře připravená, dostávala nás pod tlak, vyhrávala osobní souboje. Nakonec se nám podařilo dorazit kotouč do brány, dostali jsme se do vedení, což bylo z první třetiny asi jediné pozitivum. Pak nám tam napadaly góly z důrazu kolem brány a pohotového zakončení. Za stavu 6:0 to již nebylo úplně lehké na koncentraci a tomu jsme trochu podlehli. V poslední části Škoda znovu přidala a ukázala, jak je nepříjemný soupeř hlavně v útočném pásmu. Tam ten zápas začala otáčet, ale to již nestihla.“