DOR: PLZ - PCE

Třetí výhra v nadstavbě! Dorost nasázel Pardubicím bůra!

Včera plzeňští dorostenci na svém ledě nasázeli pět branek Přerovu, tento kousek se povedl i dnes proti Pardubicím. Výsledkem toho je již třetí výhra v nadstavbě v boji o umístění pro play off.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

5:2
1:0, 2:0, 2:2

Branky a nahrávky: 9. Tománek (Fodor, Maxa), 37. Fodor (Tománek, Maxa), 39. Slačík (Klatovský, Úbl), 49. Tománek (Fehér, Reisnecker), 60. Fodor (Klatovský, Mašek) – 46. Macek (Krčál), 55. Macek (Řehořek, Krčál).
Průběh utkání: 0:0, 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.

Rozhodčí: Valda - Bernard, Karda.

vyloučení
4:4
Využití
1:0
střely na branku
28:37
Diváci
67

HC Škoda Plzeň

Houdek (Poustka) – Černý (A), Kocek (C), Mašek, Kamas, Hanzlík, Reisnecker – Slačík, Úbl, Klatovský (A) – Fodor, Maxa, Tománek – Slováček, Bělík, Fehér – Chasák.

HC Dynamo Pardubice

Veřmiřovský (D. Valášek) – Vápeník (A), Řehořek, Řivnáč, Novosad, D. Jaroš, Jansa, Šurc – V. Macek, Rolinek (C), Krčál – M. Ryšavý, Korec (A), Lempach – Mikeska, Úlehla, M. Novák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Štěpán Houdek 60 37 2 35 94,59 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 0 0 -1 0
Martin Černý 0 0 0 -1 2
Adam Fehér 0 1 1 -1 0
Jan Fodor 2 1 3 2 0
František Hanzlík 0 0 0 0 0
Jan Chasák 0 0 0 0 0
Jiří Kamas 0 0 0 1 0
Antonín Klatovský 0 2 2 2 0
Petr Kocek 0 0 0 0 2
Matouš Mašek 0 1 1 2 2
Jiří Maxa 0 2 2 1 2
Ben Reisnecker 0 1 1 2 0
David Slačík 1 0 1 2 0
Jakub Slováček 0 0 0 -1 0
Matěj Tománek 2 1 3 1 0
Matyáš Úbl 0 1 1 1 0

komentář

První velkou šanci zápasu měl Matyáš Úbl, přihrávku před prázdnou ale nedokázal zužitkovat. Přesto to domácí dlouho mrzet nemuselo, o pár minut později Jan Fodor našel za zády obránců Matěje Tománka, který mířil přesně pod horní tyčku. Pardubice mohly odpovědět v početní výhodě, všechny střelecké pokusy nicméně vykryl Štěpán Houdek. Krátce před koncem první třetiny ujel po levém křídle Šimon Řivnáč, jeho zakončení však nebylo dle představ. Po dvaceti minutách tak vedli domácí nejtěsnějším možným rozdílem.

Prostřední část odšpuntoval Štěpán Lempach, který si jel do předbrankového prostoru, na Houdka si ale nepřišel. Škoda si následně vypracovala velký tlak, k vidění bylo plno stoprocentních šancí, činil se ale i brankář na opačné straně. Svůj tlak indiáni dovršili brankou až necelé čtyři minuty před koncem druhé části. K další ráně se dostal Matěj Tománek, jeho pokus byl ideálně sražen k Janu Fodorovi, který puk zametl do prázdné brány. O minutu později bylo s domácími ještě lépe. Hosté špatně rozehráli, Klatovský rychle přesunul hru na pravý kruh, odkud bez přípravy pálil přesně David Slačík.

Pardubice po pěti minutách poslední dvacetiminutovky ještě zadělaly na drama, v situaci dvou na jednoho Krčál našel Víta Macka, který přes beton Houdka snížil na rozdíl dvou branek. Jenomže ve fantastické formě hraje v poslední době druhá útočná formace Plzně a v plné kráse to ukázala ve 49. minutě. Po dvou rychlých pasech zakončoval z levé strany Matěj Tománek, brankář Veřmiřovský byl zcela bez šance. Hostům se povedlo ještě jednou snížit, znovu u toho byl Vít Macek, který skrz betony dostal podruhé puk do sítě. Poslední slovo v zápase měli přesto domácí. V poslední minutě při hostující hře bez brankáře trefil opuštěnou klec Pardubic Jan Fodor. Škoda Plzeň porazila Pardubice 5:2.

FOTO: Michal Pok.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Dneska se hrál výborný, ale i vyrovnaný zápas. Šance byly na obou stranách. O našem dnešním vítězství rozhodla druhá třetina, kdy se nám povedlo odskočit na rozdíl tří branek. Posléze jsme si náskok pohlídali, těší nás další tři body.