OF4 JUN: PLZ - LIB

OF4 JUN: PLZ - LIB 1:5 - Junioři končí, Liberci se povedla odveta za finále 2022

Junioři dnes odehráli svůj poslední extraligový zápas v sezóně 2023/24. Liberec na západě Čech uloupil i druhý duel osmifinálové série, kterou nakonec celkově opanoval v poměru 3:1.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

1:5
1:1, 0:2, 0:2

Branky a nahrávky: 18. Hodinář (Mazanec, Benák) – 17. Macháček (Křížek), 28. J. Pérez (Galvas), 29. Jenčovský (J. Pérez), 41. Janata (A. Král), 51. J. Ehrenberger (Handl, Macháček).
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5.

Rozhodčí: Jechoutek, Micka – Beneš, Štěpánek

vyloučení
4:3
Využití
0:1
střely na branku
30:36
Diváci
97

HC Škoda Plzeň

Lokajíček (D. Jansa) – Hodinář, Cícha, Hromádka, Skok, Prošek, M. Houdek (A), Dolhý (C) – Řehoř, Sabiniok, Koubek – Benák, M. Hořejší, M. Soukup – J. Matějka, M. Beran II, Pešek – Šiler, Mazanec (A), Hála.

Bílí Tygři Liberec

Schnattinger (Hambálek) – P. Průšek, Jarabko, A. Král, Macháček, J. Ehrenberger (A), Šedivý, Galvas – S. Jansa, Janata, Handl – Křížek, Vološín, Liška – Pekař, Prokůpek, Jenčovský (C) – Hois (A), Gajda, J. Pérez.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Lokajíček 60 36 5 31 86,11 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 1 1 0 0
Matyáš Beran 0 0 0 -1 0
Matyáš Cícha 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 -3 0
Daniel Hála 0 0 0 1 0
Jan Hodinář 1 0 1 0 0
Marek Hořejší 0 0 0 -1 2
Matěj Houdek 0 0 0 -1 0
Jakub Hromádka 0 0 0 0 0
Tadeáš Koubek 0 0 0 -1 0
Jiří Matějka 0 0 0 -1 0
Aleš Mazanec 0 1 1 0 0
Ondřej Pešek 0 0 0 -1 2
Hynek Prošek 0 0 0 1 0
Denis Řehoř 0 0 0 -1 0
Ondřej Sabiniok 0 0 0 -1 0
Jan Skok 0 0 0 -3 0
Marek Soukup 0 0 0 -1 0
Jakub Šiler 0 0 0 -2 4

komentář

Čtvrtý duel osmifinálové série načal Hála. Ten byl připraven u levé tyče na dorážku, touš se k němu nakonec odrazil, leč Schnattinger se stihl přemístit. Na druhé straně po přejetí útočné modré ihned vypálil Křížek, Lokajíček ukryl jeho pozdrav v lapačce. Betonem po chvilce zachránil své barvy proti Hoisovi, jenž sám na brankovišti zkoušel kličku do forhendu. Naopak neměl práci s Křížkem, který z osy hřiště z první mířil mimo. Skóre se tak měnilo až v závěru úvodního dějství. Marek Macháček na levé straně vypálil pár kroků za modrou a trefil přesně k bližší tyči. O první přestávce se ale nakonec do kabin odcházelo za vyrovnané stavu, když velmi podobně ihned po buly v útočném pásmu udeřil Jan Hodinář.

Prostřední dějství odšpuntoval Houdek od modré, Schnattinger nic neviděl a nereagoval, puk ale zamířil těsně mimo levé tyče. Následně se v oslabení tísněný Benák natlačil před Schnattingera, ještě dorážel Hořejší, ovšem síť nerozvlnili. A tak platilo otřepané: Nedáš - dostaneš. Jaromír Lisa Pérez natáhl ke střele, která do sítě zaplula po odrazu o tyč. Za přibližně minutu navíc Mikuláš Jenčovský udeřil ihned po buly z vrcholu levého kruhu a s Plzní bylo zle. To se snažil rychle napravit Šiler u levé tyče, Schnattinger sklapl betony včas. Neujala se ani dělovka Soukupa od modré, která skončila na betonu.

Třetí dějství odšpuntoval Radek Janata, který nejprve neuspěl ranou přes obránce z pravého kruhu, následnou dorážku ale již poslal pod břevno. Pátý gól přidal po chvilce Jakub Ehrenberger a o postupujícím tak bylo rozhodnuto. Na skóre již následně nic nezměnila ani poslední přesilová hra série, kterou měli k dispozici Západočeši.

Mladí indiáni tak svou pouť letošním play off končí, Liberci se povedla odveta za prohrané finále z před dvou let.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Paradoxně si myslím, že Liberec dnes podal nejslabší výkon v sérii, my se ale již bohužel dostali do takového stavu, že jsme kupili nejvíce chyb. Ale musím říct, že soupeř postoupil zaslouženě - měli tam věci, které my jsme v play off neměli - blokování střel, dohrávání soubojů, týmovost. Možná jsme měli chvilkami větší individuality, ale týmově byl Liberec lepší a jednoznačně si postup zasloužil. Soupeři gratulujeme a pro nás sezóna končí hodně brzo, ale tak to prostě je.“