DOR ČF4: PLZ - TRI

Jedeme dál! Dorost si po skvělém výkonu vynutil pátý zápas!

Plzeň již podruhé během aktuálního play off měla nůž na krku. Sérii s Přerovem dokázala Škoda otočit, nyní v podobný kousek doufala i s Třincem, důležitý druhý bod totiž včera brali Oceláři.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

7:3
0:1, 4:0, 3:2

Branky a nahrávky: 24. Úbl (Benák, Poustka), 25. Boskovic (Klatovský, Maxa), 28. Tománek (Reisnecker, Úbl), 39. Úbl (Benák, Bělík), 41. Benák (Fodor, Úbl), 44. Benák (Fodor, Úbl), 51. Benák (Úbl, Fodor) – 14. Hladoník (Švančara, Rybnikár), 44. Hladoník (Řehák), 46. Rybnikár (Hebar).
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3, 7:3.

Rozhodčí: Šmika, Micka – Štofa, Hlinka.

vyloučení
5:5
Využití
2:1
střely na branku
35:31
Diváci
76

HC Škoda Plzeň

Poustka (Houdek) – Kamas, Mašek, Boskovic, Reisnecker, Kocek (C), Černý (A), Hanzlík – Klatovský (A), Benák, Úbl – Fodor, Maxa, Tománek – Slováček, Bělík, Fehér – Křepel.

HC Oceláři Třinec

Skácel (Čelko) – Mrtka, Holub (A), Kaleta, Byrtus, Niemczyk, J. Marek – Švančara (C), Rybnikár, Weiss – Hrček, Řípa (A), Hladoník – Morcinek, J. Polášek, Řehák – Makula, Hebar.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Eliáš Poustka 60 31 3 28 90,32 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 0 1 1 0 2
Adam Benák 3 2 5 4 0
Martin Boskovic 1 0 1 1 0
Martin Černý 0 0 0 1 0
Adam Fehér 0 0 0 -1 0
Jan Fodor 0 3 3 2 0
František Hanzlík 0 0 0 0 0
Jiří Kamas 0 0 0 2 0
Antonín Klatovský 0 1 1 2 0
Petr Kocek 0 0 0 0 0
Daniel Křepel 0 0 0 -1 0
Matouš Mašek 0 0 0 0 6
Jiří Maxa 0 1 1 0 0
Ben Reisnecker 0 1 1 1 0
Jakub Slováček 0 0 0 0 2
Matěj Tománek 1 0 1 1 0
Matyáš Úbl 2 4 6 3 0

komentář

Utkání se hrálo od prvních minut velmi opatrně, na hráčích bylo vidět, že v sázce toho je hodně. První větší příležitost přišla až v sedmé minutě, kdy domácí podklouzli ve středním pásmu, Dominik Řípa se najednou dostal do samostatného úniku, jeho bekhendové provedení měl ovšem Poustka nastudované, tudíž na jeho kličku byl připraven. Krátce za polovinou první periody měl naopak na hokejce vedoucí trefu Šimon Bělík, který se natlačil až před Skácela, ten se z jeho pokusu nesložil, bekhendový pokus mezi betony včas vyrazil. Ve vlastním oslabení následně adresoval Úbl hezkou přihrávku do jízdy Benákovi, ten nekoukal doprava, doleva, prostě puk napálil na branku a Skácel na poslední chvíli jeho pokus vyrazil ramenem nad branku. Poté už se nicméně skóre měnilo. Švancara nevěděl co s pukem, tak ho od modré čáry nahodil na branku a těsně před Poustkou hrací předmět zasáhl Vít Hladoník. O vyrovnání se pokoušeli Slováček s Fehérem, oba jejich pokusy ovšem skončily v rukavici brankáře Třince, ten tak vedl po první třetině o jednu branku.

Prostřední část byla ovšem zcela jiná písnička. Po čtyřech minutách Eliáš Poustka ze své brány fantasticky rozehrál kotouč, Plzeň jela najednou ve dvou na jednoho, Benák předal puk Matyáši Úblovi před prázdnou bránu a bylo vymalováno. Uběhlo 29 vteřin a indiáni již vedli. Antonín Klatovský zavezl kotouč do pásma, posléze viděl před brankou najetého Martina Boskovce, který to měl naservírované, jak na zlatém podnose. V následné přesilové hře nevydržela třinecká ocel nápor ostrých plzeňských šípů. Matěj Tománek měl spoustu prostoru na pravém kruhu a milimetrově přesnou střelou poté vymetl všechny pavučiny v bráně Skácela. Hosté byli zralí na ručník, ve druhé třetině zcela nestíhali. Těsně před koncem zasadili domácí Slezanům ještě čtvrtý úder. Adam Benák si pro sebe vyhrál buly ve středním pásmu, vzápětí oslovil na pravém křídle Matyáše Úbla, který vykouzlil nechytatelnou ránu ke vzdálenější tyči.

Že se bude poslední část jen dohrávat? Kdepak! Již po 25 vteřinách dostal Adam Benák přihrávku na levou stranu, následně si sjel na kruh, odkud vykouzlil neskutečnou ránu pod horní tyčku. O tři minuty později korigoval podruhé v zápase Vít Hladoník, který opět prokázal hlad po gólu, když byl sám na levé straně. Jenomže odpověď Škody byla blesková! Adam Benák získal puk od zadního mantinelu, po jeho další ráně vznikla na brankovišti skrumáž, volný puk si poté našel znovu, a tentokrát již ho dorazil do sítě. S góly se najednou rozsypal pytel. Volný puk si nedlouho poté našel v útočném pásmu Michal Rybnikár, který další přesnou ranou nedal Poustkovi šanci zasáhnout. V 51. minutě Adam Benák završil svůj hattrick, který stihl za jedenáct minut. Úbl zavezl kotouč za branku Skácela, poté našel před ní mladého šikulu, který nekompromisně zavěsil. Rybnikár mohl ještě skóre kosmeticky upravit, nařízené trestné střílení ovšem neproměnil. Škoda vyhrála 7:3, čímž si vynutila rozhodující páté utkání.

Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „První třetina byla snad naše nejhorší za celou sezónu. Po našem malém bububu v kabině poté hráli kluci náš hokej, který umíme. V zápase jsme poté dominovali a výsledek je naprosto zasloužený. V rozhodujícím zápase se ale musíme vyvarovat zbytečných chyb, nicméně náš výkon byl výborný, určitě panuje dneska spokojenost.“