SF1 Z9: MBL - PLZ

SF1 Z9: MBL - PLZ 1:3 - Deváťáci krok od finále!

Mladí indiáni již v letošním play off vyřadili Vítkovice a jihočeský Motor, dnes tak již rozehráli semifinálovou sérii s Bruslaři.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

1:3
0:0, 0:1, 1:2

Branky a nahrávky: 57. Michálek (Vrbata) – 33. Matoušek (Hofmann), 44. Strnad (Matoušek, Blengino), 46. Blengino (Matoušek).
Průběh utkání: 0:3, 1:3.

Vyšší tresty: Vovsík (MBL) 5+DKU

Rozhodčí: Valda – Kurtin, Hák

vyloučení
5:7
Využití
1:1
V Oslabení
0:1
Diváci
123

BK Mladá Boleslav

Martínek (Smetana) – Kůstka, Svoboda, Michálek "A", Vlček, Komžík, Macháček, Piskač, Vtelenský – Vrbata "C", Pejša, Šimáček, Chabada, Junek, Mansfeld, Vovsík, Fadrhonc, Bydžovský "A"

HC Škoda Plzeň

Osvald (Beran D.) – Strnad, Hofmann, Holub, Souček, Novák, Stupka L. – Hotařík, Beran F., Mertl, Blengino "A", Svoboda "A", Matoušek "C", Mečl, Stupka F., Bobek

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Václav Osvald 60 32 1 31 96,88 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Filip Beran 0 0 0 0 0
Dario Alessandro Blengino 1 0 1 1 4
Antonín Bobek 0 0 0 0 0
Erik Hofmann 0 1 1 1 0
Ondřej Holub 0 0 0 0 0
Marek Hotařík 0 0 0 0 2
Eliáš Matoušek 1 2 3 2 2
Martin Mečl 0 0 0 0 0
Josef Mertl 0 0 0 0 0
Ondřej Novák 0 1 1 1 0
Jonáš Souček 0 0 0 1 0
Zdeněk Strnad 0 1 1 1 2
Louis Tomas Stupka 0 0 0 0 0
Filip Stupka 0 0 0 2 2
Vojtěch Svoboda 1 0 1 0 2

komentář

Semifinálová série se opět hraje dvě vítězná utkání s tím, že se začíná na ledě hůře postaveného celku po nadstavbách. Modrobílí tak vyrazili do středních Čech, kde na souboj vyzvali Bruslaře.

Oba celky se přitom již letos potkaly dvakrát. V základní části ještě ne, v nadstavbách ale hned dvakrát. A lépe si vedli modrobílí, kteří nejprve na svém ledě uspěli 5:2 a v odvetě dobyli i Mladou Boleslav 4:3 v prodloužení.

Zároveň se pro Škodu jednalo o odvetu za loňské play off, kdy padla 3:4 a 3:9.

Dnes začala opět lépe Mladá Boleslav. Svoboda táhl rychlé přečíslení po pravé straně, jeho tečovaný pokus nebyl pro Osvalda zrovna dvakrát příjemný, přesto gólman Západočechů dokázal zakročit. Na druhé straně odpověděl Matoušek, který si našel u levé tyče odražený kotouč, avšak následně bekhendem přestřelil. Posléze se protáhl Hotařík k pravé tyče a ještě přihrával k levé, Martínek se ovšem vyznamenal. První třetina tak branku nepřinesla.

Na začátku té druhé táhl přečíslení dva na jednoho Stupka, ani tato šance ovšem úvodní trefou utkání neskončila. Stejně tak posléze pumelice Matouška od modré, který pálil k levé tyči. Osvald zase musel zakročit proti Šimáčkovi, jenž se dostal k dorážce na brankovišti. Úvodní trefa zápasu tak přišla paradoxně v oslabení. Eliáš Matoušek nejprve pláchl všem na ledě, to ale ještě zvládl Martínek odolat. Avšak vzápětí pětice Bruslařů udělala stejnou chybu a to již plzeňský forvard nezaváhal.

Ve třetí periodě se k dorážce dostal na brankovišti Šimáček, Osvald na čáře Škodu zachránil. Následně navíc Bruslaři museli do čtyř a Plzeň navýšila svůj náskok. Již po jednadvaceti vteřinách natáhl ke střele z pravého kruhu Zdeněk Strnad a Západočeši byli v trháku. Brzy na to navíc Dario Alessandro Blengino obdržel puk na stejné místo a z první zamířil k bližší tyči. Stejný hráč za nedlouho poté dostal přihrávku k pravé tyči, Martínek se stihl přemístit. A tak přišli ke slovu domácí. Matyáš Michálek natáhl ke střele od modré a poslal černý nesmysl pod břevno. Indiáni ale již další komplikace nepřipustili a domů tak vezou finálový mečbol!

Odveta je na pořadu dne v sobotu 30. března od 15:30, případný rozhodující duel série na stejném místě ve stejný čas hned v neděli.

Ohlasy trenérů

Tomáš Pejchar (HC Škoda Plzeň): „Velice těžký zápas. Byla to taková malá válka hodně o prvním gólu. Naštěstí jsme byli my, kdo ho vstřelil a to dokonce ve vlastním oslabení. Z mého pohledu bylo i hodně zbytečných vyloučení z obou stran. Pro kluky velice cenné zkušenosti. Každopádně máme první bod, ale nic není hotové. Musíme se nachystat na domácí zápas.“