SF2 Z8: PLZ - MHK

SF2 Z8: PLZ - MHK 6:2 - Druhá věková kategorie indiánů vybojovala FINÁLE!

Mladí indiáni se v rámci semifinálové série poprvé představili před svými fanoušky. Hostili Mountfield z jehož ledu si domů přivezli mečbol.

HC Škoda Plzeň - Mountfield HK

6:2
3:0, 3:2, 0:0

Branky a nahrávky: 3. Jágr (Števo), 5. Novák, 17. Morkes (Zbořil), 24. Morkes (Zach, Zbořil), 40. Vokáč (Jágr), 40. Bubenščikov (Janeček) – 24. Adamkov, 38. Višňara (Falta).
Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 6:2.

Rozhodčí: Sýkora - Kreuzman, Hanzlík

vyloučení
7:2
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
Diváci
128

HC Škoda Plzeň

Válka – Markov, Vacek, Zbořil (C), Vokáč, Vlna, Novák – Bubenščikov, Roškota, Janeček, Jágr, Zach, Števo, Morkes, Kořínek, Cais.

Mountfield HK

Dostál (17. Tichý) – Chmelík, Štancl (C), Tesařík, Rejthar, Novotný, Holeček – Drtina, Kovanda, Kania, Meišner, Pánek, Falta, Hladík, Adamkov, Klíma, Machura, Višňar (A).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Válka 60 2 2 0 0,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Dominik Bubenščikov 1 0 1 0 2
Viktor Cais 0 0 0 0 0
Lukáš Jágr 1 1 2 0 2
Jakub Václav Janeček 0 1 1 0 2
Jakub Kořínek 0 0 0 0 2
Daniel Markov 0 0 0 0 0
Ronny Morkes 2 0 2 0 0
Ondřej Novák 1 0 1 0 0
Jindřich Roškota 0 0 0 0 0
Jakub Števo 0 1 1 0 2
Jakub Vacek 0 0 0 0 0
Ondřej Vlna 0 0 0 0 0
Viktor Vokáč 1 0 1 0 4
Vojtěch Zach 0 1 1 0 0
Mathias Zbořil 0 2 2 0 0

komentář

Duel odstartoval Roškota, který se natlačil k levé tyči, Dostál situaci ustál. Avšak akce pokračovala a střelecký zápis nakonec rozepsal Lukáš Jágr. Brzy na to Ondřej Novák zachytil rozehrávku soupeře, najel si na osu hřiště a přes obránce vypálil do pravého horního růžku. Škoda následně přestála oslabení a hned v plných stavech zahrozil Bubenščikov. Ten se zprava natlačil až na brankoviště, leč Dostál své barvy podržel vyrážečkou. Avšak účinkování gólmana Východočechů v utkání skončilo brzy na to, když jej z branky vyhnal Ronny Morkes. Po první části tak měli indiáni pořádně našlápnuto do finále.

Prostřední periodu odšpuntoval Andrej Adamkov, kterému se povedlo na brankovišti bekhendem duel zdramatizovat. Jenže za přibližně půlminutku zavezl kotouč Ronny Morkes, po přejetí modré mohutně napřáhl a trefil pravý horní růžek. Následně v početní výhodě obdržel křižnou přihrávku na levý kruh Rejthar, Válka se stihl přemístit. Na druhé straně se činil i Tichý, když z mezikruží vypálil Jágr a po chvilce se protáhl k pravé tyči z poloviny kluziště Janeček. Gól tak přivál až Adam Višňar, kterého doslova trefil na brankovišti z levého rohu Falta. Západočeši ovšem drama nepřipustili. Nejprve si na modré položil svého strážce Viktor Vokáč a poslal černý nesmysl pod víko, půltucet ihned po buly zkompletoval Dominik Bubenščikov.

Poslední část nastartoval Pánek, který táhl přečíslení dva na jednoho. To vzal na sebe, ale zprava značně minul zařízení. Višňar poté z levého kruhu vypálil sice tvrdě, ovšem Válka předvedl rychlou lapačku. Tichý zase zakročil betony, když se ke dvěma dorážkám na brankovišti dostal Roškota. Více se již do utkání nevešlo, osmáci jsou tak druhým celkem Škody, který letos postoupil do finále!

Ve finále čeká na Plzeň brněnská Kometa, která v semifinále vyřadila Vítkovice. Západočeši sérii hranou na dva vítězné zápasy začínají opět mimo své prérie v pátek, doma se představí v neděli čtrnáctého dubna!

Ohlasy trenérů

Václav Benák (HC Škoda Plzeň): „Dnešní výkon nebyl z naší strany optimální, asi jsme si mysleli, že nám to soupeř dá zadarmo. Musím uznat, že Hradec Králové hrál velmi dobře - až na závěr druhé třetiny, kde si to nepohlídali a to asi rozhodlo. Za postup do finále jsme ale nesmírně rádi a moc si toho ceníme.“

Bohdan Višňák (Mountfield HK): „V první řadě bych chtěl Plzni pogratulovat k postupu do finále. Řekl bych, že celou sérii byli lepším týmem. My dnes sehráli lepší utkání než u nás doma. Tam jsme první polovinu zápasu byli lehce nervózní a možná ta tíha toho utkání i zapříčinila, že nám tolik nešly nohy. Dneska jsme hráli vyrovnanější střetnutí. Rozhodly individuální chyby a to, že po první části jsme prohrávali 0:3. Řekl jsem ale klukům i v kabině, že bych jim chtěl poděkovat, že i za toho stavu to nevzdali. Ale samozřejmě to za toho stavu, protože Plzeň je i do obrany velmi dobře organizovaná, bylo těžké. Přesto jsme to nevzdali a byli jsme více než půl utkání domácím vyrovnaným soupeřem.“