42

Jakub KLEPIŠ

post
útočník
Narozen
5. 6. 1984
věk
40
Váha
89 kg
výška
186 cm
příchod do klubu
05/2024
poslední klub
Rytíři Kladno
draft nhl
2002, kolo 1, #16 celkově, Ottawa Senators

Jakub Klepiš je zkušený útočník, který toho za svou kariéru zažil opravdu mnoho. S hokejem začínal v pražské Spartě, odkud se však brzy přesunul do konkurenční Slavie. V ní nastupoval za dorost, juniorku a v neposlední řadě i za první mužstvo. Pod vedením trenéra Vladimíra Růžičky získal v sešívaném dresu dva tituly, jedno stříbro a první extraligové zkušenosti. V roce 2004 odešel další sbírat do zámoří, kde postupně nastupoval ve WHL, AHL a dočkal se i nejslavnější NHL.

Ačkoliv ho draftovala Ottawa, Klepiš všech svých 66 zápasů odehrál ve Washingtonu Capitals (4+10). Největším úspěchem za velkou louží je bezesporu vítězství v Calder cupu v sezoně 2005/2006 v dresu Hershey Bears. Po návratu do své rodné vlasti zamířil zpět do Slavie, ale pouze na krátkou dobu, jelikož na dalších šest let se upsal ruské KHL. I v této soutěži slavil velké úspěchy, první dva roky strávil v Omsku, poté stejně dlouhou dobu v Ufě a tam slavil zisk prvního Gagarinova poháru. O rok později přešel do Dynama Moskva a Klepišovi se podařilo získat druhý mistrovský titul.

Do Česka se natrvalo vrátil v sezóně 2015/16 a po krátkém angažmá v Třinci zamířil do Mladé Boleslavi, kde působil dalších pět ročníků. Po jednoroční štaci v Brně se následně upsal Bílým Tygrům. Na severu Čech taktéž strávil jednu sezónu, další jeho kroky vedli k Rytířům na Kladno, kde se mu po boku Jaromíra Jágra podařilo udržet extraligu. Odtud po dvou letech zamířil do Plzně.

Info: květen 2024