Rozhovor Klepiš

Plzeň je pro mě nová výzva, praví Jakub Klepiš

Jednou z nových tváří před nadcházející sezónou je i zkušený útočník Jakub Klepiš, který se po individuální suché přípravě již připojil k týmu.

Co stojí za tím, že plzeňští fanoušci mohou Jakuba Klepiše v nové sezóně vidět v plzeňském týmu? „Důvod proč jsem v Plzni? To je jednoduché. Odpověď je Martin Straka. “Stráča” mi zavolal, zdali bych neměl zájem. Jednání poté byla velmi rychlá. Plzeň je pro mě nová výzva. Vím, že už nejsem nejmladší, avšak troufám si říct, že stále nepatřím do starého železa. Je tu spousta mladých kluků, tak snad jim budu moc něco předat na ledě i mimo něj. Nějaké zkušenosti mám, chtěl bych se také postarat o to, abychom měli v kabině i dobrou náladu,“ prozrazuje Jakub Klepiš.

Ve čtvrtek plzeňský tým šel poprvé na led, Klepiš po individuální přípravě už byl u toho. „Co se týče suché přípravy, takže všechno proběhlo fajn, přesně jak jsem chtěl se svým trenérem. První led byl především o vyzkoušení výstroje. Když jsem byl mladší, tak mi bylo prakticky jedno, zdali jsem měl levou nebo pravou rukavici, avšak s postupem času člověk řeší větší blbosti,“ říká s lehkým úsměvem bývalý hráč kladenských Rytířů.

A jak se zatím Klepiš v Plzni cítí?Zatím jsem v Plzni krátce, tak je to těžší na nějaké větší hodnocení. Ale já vždy svůj klub, kde momentálně působím, takže nyní Plzeň, beru jakou svou druhou rodinu. Zatím je vše super, nemám si nač stěžovat,“ má radost.

V minulých dvou ročnících Klepiš vždy bojoval o extraligovou příslušnost v dubnové baráži, nyní má rozhodně vyšší ambice. Každý hráč by měl mít ambice co nejvyšší. My ovšem chceme jít zápas od zápasu. V každém utkání hrát naplno, jako to bylo utkání play-off a hlavně chytnou začátek soutěže. Všechno záleží pouze na nás, jak k tomu přistoupíme. Určitě můžeme hrát dobrý hokej,“ uzavírá povídání Jakub Klepiš.