Preview 35. kolo

Je tady domácí trojboj, startujeme s Vítkovicemi!

Modrobílé nyní čekají tři domácí duely v řadě během šesti dnů, prvním soupeřem je Ridera.

35. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. VÍTKOVICE od 17:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VÍTKOVICE RIDERA

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
12. ledna 2024
35. kolo Tipsport extraligy

Škoda doma s Vítkovicemi od listopadu roku 2016 sehrála šestnáct zápasů, slavila čtrnáct výher a nebodovala pouze jednou - v lednu loňského roku 2:3. V letošním extraligovém ročníku zvítězila fotbalově 1:0. Jak si oba celky povedou nyní?


Z tábora soupeře
Vítkovice vloni zakončily základní část na druhém místě, letos ovšem přišel velký propad. Aktuální příčka je dvanáctá, ale pozor, zdá se, že forma jde nahoru. V listopadu totiž Ostravané prohráli všech sedm utkání, od té doby ovšem nebodovali pouze dvakrát v dalších devíti zápasech. Navíc se týmu daří i v Lize mistrů, ve které dokráčel až do semifinále. V prvním utkání sice přišel se švédskou Skelleftea AIK nezdar 2:4, ale v příštím týdnu je na řadě odveta.

Během zatím turbulentní sezóny odešel Peter Mueller do německého Wolsburgu, Vojtěch Lednický do Přerova na měsíční hostování, Jakub Stehlík si vyřídil střídavé starty do Poruby, do Mladé Boleslavi odešel hostovat Petr Gewiese, Jan Káňa se vrátil do Olomouce a skonči i trenér Miloš Holaň. Mužstvo převzal plzeňský odchovanec Pavel Trnka, na pomoc mu přišli Yohann Auvitu z Francie, Patrik Zdráhal ze Švédska, Marcel Barinka z Německa, Jonáš Peterek z Finska a naposledy do konce ledna dorazil z Pardubic hostovat Tomáš Vondráček.

Nejproduktivnějším hráčem Vítkovic je Dominik Lakatoš, který nasázel devět branek a přidal jedenáct asistencí. Druhým v pořadí je Marek Kalus (5+12) a třetím obránce Stuart Thomas Percy (3+13). Mezi třemi tyčemi odchytal více minut Lukáš Klimeš s úspěšností zákroků přes dvaadevadesát procent, lehce nad hranicí 90 je Matěj Machovský.

Ridera se pyšní třetími nejproduktivnějšími početními výhodami v celé soutěži, hra v oslabení je osmá. Mužstvo ovšem nasbíralo nejmenší počet trestných minut, suma rozdaných hitů je desátá a ta zblokovaných střel naopak nejvyšší.


Výsledky posledních zápasů
HC Olomouc 7
HC Škoda Plzeň 3
(2:0, 2:2, 3:1)
Branky a nahrávky: 3. Káňa (Nahodil, Ondrušek), 8. Nahodil (Káňa, Bambula), 24. Nahodil (Ondrušek, Bambula), 28. Kunc (Ondrušek), 54. Kusko (Macuh, Kunc), 58. Bambula (Kunc), 59. Klimek (Ondrušek, Nahodil) – 27. Matýs (Söderlund, Dujsík), 31. Matýs (Söderlund), 48. Pour (Mertl, Söderlund).
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (28. Pavlát) – Skok, Zámorský, Laakso, Dujsík, Kvasnička, Piskáček (A) – Pour, Lev (A), Rekonen – Holešinský, Mertl, Schleiss (C) – Söderlund, Indrák, Matýs – Hrabík, Jansa, Straka.


HC Vítkovice Ridera 2
HC Sparta Praha 4
(1:1, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Dej, 60. Fridrich (Raskob, Vondráček) – 10. Chlapík (Najman), 21. Kempný (Řepík, Chlapík), 32. Sobotka (Kempný), 40. Chlapík.
HC Vítkovice Ridera: Machovský – Percy, Raskob, J. Mikuš, Grman, Auvitu, L. Kovář, R. Jeřábek – M. Kalus, Chlán, Lakatoš – Fridrich, Barinka, Peterek – Bukarts, Krieger, Dej – Vondráček, Claireaux, Šoustal