Ohlasy 35. kolo

Tyhle zápasy o šest bodů musíme zvládat, má jasno David Kvasnička

Škoda Plzeň odstartovala domácí trojboj, na úvod přivítala na svém ledě Vítkovice. Indiáni vyrovnané utkání dotáhli do vítězného konce, svého soka porazili těsně 2:1. U vítězné branky měl prsty obránce David Kvasnička.

David Kvasnička nejprve podepsal s plzeňským klubem nový kontrakt na další sezónu, poté se podílel na výhře nad Vítkovicemi. Plzeňský odchovanec svou dosavadní kariéru strávil výhradně v plzeňském dresu, až na jednu sezónu, kterou odehrál právě v dresu ostravského týmu. „Bral jsem to jako každý jiný zápas, přece jen moc kluků už tam není, když jsem tam působil. Novou smlouvou jsme se nechtěl ovlivňovat, chtěl jsem se soustředit pouze na hokej, ale je pravda, že mě ten zápas něco stál,“ praví šťastný obránce Škody.

Letošní vzájemné zápasy jsou jeden velký boj. Nejprve na západě Čech slavila Plzeň výhru 1:0, odveta pro změnu dospěla až do prodloužení. I dneska se hrálo o body až do závěrečných sekund. V součtu všech tří duelů navíc padlo pouze devět branek. „Podle mě, přestože to letos Vítkovice moc nepotvrzují, tak celkově mají velmi dobrou defenzivu a výborné gólmany. Těžko se jim dávají góly, mají velmi silné obránce, na tom mají dlouhodobě postavenou svou hru. Proto jsou to pokaždé takto vyrovnané zápasy,“ má jasno Kvasnička.

Vítkovice před utkáním ztrácely na Plzeň v tabulce pět bodů. „Víme moc dobře, jak vypadá tabulka, navíc se pomalu blíží závěr základní části. Říkali jsme si v kabině před zápasem, že tyhle zápasy o šest bodů jsou pro nás extrémně důležité. Pokud chceme jít v tabulce nahoru, tak je musíme zvládat,“ dodává.

Škodovka nakonec zvládla i třetí vzájemné utkání v této sezóně, vítěznou branku zaznamenal ve druhé třetině Ondřej Matýs, který dorazil právě Kvasničkovu ránu od modré čáry. „Já jsem dostal výbornou přihrávku na modrou čáru od Míry Indráka. Zrovna jsem tam měl hodně času, tak jsem se to pokusil jen nahodit, Ondra z toho naštěstí dal gól.

Leden je klasicky napěchovaný zápasy, modrobílí sehrají další duel hned v neděli, kdy na svém ledě přivítají Kometu Brno. „Určitě je fajn, že nemusíme nikam cestovat a trochu pošetřit síly. Všichni víme, jak jsme naposledy hráli s Kometou, zítra jistě začneme s rozborem na neděli, určitě se na ten zápas skvěle připravíme,“ říká závěrem David Kvasnička.

FOTO: Marek Švamberg.