PLZ - VIT

PLZ - VIT 2:1 - Cenný skalp, ještě cennější tři body!

Modrobílí dnes odstartovali domácí třídílnou sérii, prvním soupeřem byly Vítkovice.

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera

2:1
1:0, 1:1, 0:0

Branky a nahrávky: 17. Indrák (Matýs, Söderlund), 24. Matýs (Söderlund, Kvasnička) – 32. Krieger (Peterek).
Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Rozhodčí: Kika, Jaroš – Gerát, Hynek.

vyloučení
3:2
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
26:24
Zblokované střely
14:13
Hity
5:5
Vhazování
28:27
Diváci
4497

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Hlavaj) – Kvasnička, Zámorský, Laakso, Dujsík, Malák, Piskáček (A), Houdek – Pour, Lev (A), Rekonen – Holešinský, Mertl, Schleiss (C) – Söderlund, Indrák, Matýs – Hrabík, M. Soukup, Jansa.

HC Vítkovice Ridera

Klimeš (Machovský) – Percy, Raskob, Mikuš (A), L. Kovář, Auvitu, Grman, R. Jeřábek – Kalus, Chlán, Lakatoš (C) – Dej (A), Krieger, Vondráček – Bukarts, Barinka, Fridrich – Šoustal, Claireaux, Peterek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 60 24 1 23 95,83 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Dujsík 0 0 0 0 2
Adrián Holešinský 0 0 0 -1 0
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 1 0 1 1 0
Filip Jansa 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 1 1 1 0
Aleksi Laakso 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Daniel Malák 0 0 0 0 0
Ondřej Matýs 1 1 2 2 0
Tomáš Mertl 0 0 0 0 2
Jan Piskáček 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 0 2
Aleksi Rekonen 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 -1 0
Tim Söderlund 0 2 2 2 0
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 0 0 0 1 0

komentář

Duel pětatřicátého kola načali lépe hosté. Avšak jak Auvitu od modré, tak později z pravého kruhu Peterek na Pavláta nevyzráli. Na druhé straně vzal na sebe přečíslení ranou z mezikruží Pour, avšak těsně minul pravou tyč. Poté se ve skvělém světle ukázal vítkovický Peter Krieger, který odvolal faul na svou osobu. Ještě před tím ale v ponechané výhodě pálil do poloodkryté klece Západočechů Fridrich a Plzeň zachránil Jan Piskáček. Gól tak padl nakonec jako první do sítě Ridery. Matýs natáhl ke střele od modré, kterou před Klimešem protečoval na brankovišti do jeho protipohybu Miroslav Indrák. Úvodní část tak fotbalově opanovali domácí.

Prostřední dějství odšpuntoval Holešinský, který si nabruslil mezi kruhy, avšak Klimeš sklapl betony včas. Dosáhnout nemohl ale na následující akci indiánů. Bez pomoci obránců totiž nejprve stihl zareagovat na ránu Kvasničky od modré, kterou hned nadvakrát měl možnost do sítě dorazit Ondřej Matýs. Poté podobně dorážel i Rekonen, opět brankáře Ridery překonal, avšak touš zamířil těsně mimo pravé tyče. Následně zahrozili i Ostravané. Po chybné rozehrávce se před Pavlátem zjevil osamocený Vondráček, svižnou střelou mezi betony však neuspěl. Pak ale na útočné modré zachytil vyhození Západočechů Peterek, rychle našel na brankovišti osamoceného Petera Kriegera, jemuž po rychlé kličce karma vrátila dobrý skutek z úvodního dějství.

Poslední dvacetiminutovku nastartoval sám na brankovišti Pour, ještě stihl kličku, ale Klimeš zvládl zakročit vyrážečkou. Později si poradil i s pumelicí Laaksa od modré. Pak zahrozila i Ridera. Po špatném vyhození Plzně se dostal k ráně z mezikruží osamocený Bukarts a orazítkoval brankovou konstrukci. Vzápětí poslal hlavou napřed na mantinel Grman Holešinského a i přes nemalé množství krve na ledě sudí překvapivě nevylučovali. V závěru utkání dostali výhodu jednoho muže v poli Vítkovičtí, avšak po pár vteřinách hry se o ni sami připravili, když první faul v utkání svého týmu předvedl Lakatoš. Těsně před koncem základní hrací doby ještě hosté odvolali gólmana, na výsledku to ale již nic nezměnilo.

V příštím kole se indiáni opět představí před svými fanoušky, soupeřem bude tentokrát brněnská Kometa.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Byl to rychlý hokej z obou stran. Neodehráli jsme špatné utkání, dostali se do vedení, které jsme ještě navýšili. V polovině druhé třetiny jsme začali hrát hokej nahoru-dolů. To jsme nechtěli. Soupeře jsme nechali snížit. Třetí třetina už byl boj. Musíme ale kluky pochválit. Byl to obětavý výkon s výborným brankářem. Konec byl hektický, ale kolikrát je lepší takový zápas, než vyhrát 7:3.“

Jiří Veber (HC Vítkovice Ridera): „V první třetině se hrál z mého pohledu od obou týmu velmi rychlý hokej, moc se nepřerušovalo. Myslím si, že jsme byli lepší, paradoxně jsme ji ale prohráli. Ve druhé a třetí třetině se hrálo vyrovnaně, my jsme si již nedokázali vytvořit větší tlak, abych jsme na soupeře zatlačili a ten udělal nějakou chybu, kterou bychom využili. Dalším důležitým momentem byly přesilové hry, ve kterých jsme si nepomohli.“