Smlouva Jansa

Filip Jansa bude plzeňský dres oblékat i v příští sezóně!

HC Škoda Plzeň uplatnila opci na útočníka Filipa Jansu, ten tak bude modrobílý dres oblékat i v nadcházející sezóně 2024/25.

Filip Jansa je rodákem z Prahy a první hokejové krůčky dělal v klubu Letci Letňany. Následoval přesun do liberecké organizace, kde Jansa prošel výběry jak dorostu, tak juniorky. I on byl účastníkem finále juniorské extraligy v roce 2022, tehdy stál právě na straně stříbrného Liberce. První starty za dospělé si začal připisovat v sezóně 2019/20 v dresu partnerských Benátek nad Jizerou.

Loňskou sezónu odehrál kompletně v barvách Jestřábů Prostějov. V 54 duelech nasbíral 31 kanadských bodů za 11 gólů a 20 asistencí. První start v nejvyšší soutěži si tak šikovný útočník připsal v dresu plzeňských indiánů.

V aktuální sezóně odehrál kompletní porci 43 zápasů, ve kterých posbíral osm kanadských bodů (5+3). První branku v Tipsport extralize zaznamenal ve svém pátém startu, na ledě Pardubic avšak jen zmírnil porážku 1:4.

Jsem moc rád, že tu mohu zůstat i v další sezóně. Jsem tady moc spokojený, tudíž jsem rád, že se mohu dále rozvíjet právě tady na západě Čech,“ řekl k podpisu Filip Jansa.

Jen slova chvály měl i sportovní manažer Tomáš Vlasák. „Filip na startu přípravy zdravotní trable, což ho dost přibrzdilo, ale postupně se do toho dostal. Věřím, že příští sezónu provede další progres, jelikož má v sobě velký potenciál.