Smlouva Matýs

Útočník Ondřej Matýs pokračuje v HC Škoda Plzeň!

HC Škoda Plzeň uplatnil opci na útočníka Ondřeje Matýse, jenž modrobílé barvy posílil před probíhající sezónou z Pardubic.

Čtyřiadvacetiletý forvard je odchovancem pardubického hokeje a v extralize před příchodem do Plzně ještě nenosil jiný dres. Uplynulou sezónu strávil převážně v Chance lize jako výpomoc B týmu Dynama. V naší nejvyšší soutěži debutoval v ročníku 2018/19 ještě v juniorském věku a zkušenosti sbíral i v těžké disciplíně – v baráži o udržení příslušnosti mezi tuzemskou elitou. V následujících sezónách vždy rozdělil své služby mezi extraligové Pardubice a prvoligové týmy buď Prostějova, Jihlavy či Kadaně a Vrchlabí.

Celkově v naší nejvyšší soutěži odehrál 124 utkání, v nich si připsal patnáct branek a čtrnáct asistencí. V první lize pak 162 duelů s 47 brankami a stejným počtem gólových nahrávek.

V aktuální sezóně vstřelil ve 39 zápasech za Plzeň deset branek, čtyři trefy posléze připravil svým spoluhráčům.

Jsem rád, že nadále můžu setrvat v této organizaci a že ve mně vedení věří. Cítím, že jsem se zde hokejově posunul a beru to jako velkou hokejovou příležitost,“ říká Ondřej Matýs.

Ondra měl slušný začátek, poté se trochu přibrzdil, avšak po novém roce šly jeho výkonu výrazně nahoru, proto jsme se rozhodli, že bude v našem týmu pokračovat i v nadcházející sezóně, praví Tomáš Vlasák.