Smlouva Indrák

Podpis odchovance! Miroslav Indrák zůstává na západě Čech!

HC Škoda Plzeň uplatnila opci na útočníka Miroslava Indráka. Forvard Škody se před letošní sezónou vrátil do svého mateřského klubu a nyní je jasné, že dres s okřídleným šípem na prsou bude nosit i v nadcházející sezóně.

Rodák z Písku začínal s hokejem v tamním klubu, do Plzně přišel v šestnácti letech, když měl za sebou výtečnou sezónu – 32 zápasů a 64 bodů (33+31). Ta ho i poprvé katapultovala do reprezentace, konkrétně U17. Na západě Čech v bodovém tažení pokračoval a hned se probojoval i na mistrovství světa osmnáctek. Další sezónu již nakoukl i do A týmu a postupem let se v seniorské nejvyšší soutěži napevno usadil. S indiány slavil zisk tří bronzů, než byl na začátku kalendářního roku 2020 vyměněn do Vítkovic. Následující ročník odehrál v barvách Motoru a pak další dva na Kladně (s výjimkou závěru první sezóny, kterou dokončil v dresu Vsetína).

V letošní sezóně odehrál osmadvacetiletý útočník indiánů 39 zápasů, v nich vsítil pět branek a jedenáct jich připravil. Celkově má na svém extraligovém kontě 466 extraligových duelů s vyrovnanou bilancí 103 branek a stejným počtem asistencí.

Mám obrovskou radost, že můžu i v příští sezóně hrát za Plzeň. Moc si této důvěry vážím a přeju si, abychom společně dosáhli týmového úspěchu,“ praví Miroslav Indrák.

Míra už patří mezi zkušenější hráče v našem týmu a svými výkony ve druhé polovině základní části si řekl o prodloužení kontraktu,“ doplnil Tomáš Vlasák.