Tim Söderlund

Přichází nejlepší období v roce, moc se na to těším, říká Tim Söderlund

Před třemi týdny inkasoval švédský útočník v plzeňských barvách tvrdý hit od Michala Houdka, dnes již byl zpátky na ledové ploše a hned se zapsal do střeleckých listin. Výsledkově se utkání ovšem proti Liberci nepovedlo, indiáni prohráli 3:6, což zapříčinilo, že se v předkole utkají proti Litvínovu.

Pojďme se na úvod vrátit do osudného utkání s Pardubicemi. „Zápas proti Pardubicím si pamatuji, ovšem nikoliv ten hit. Ještě na ledě jsem se probudil, naštěstí jsem měl velké štěstí, že jsem neměl žádné příznaky, jen zlomený nos a malý otřes mozku. V nemocnici jsem posléze strávil pouze dva dny,“ praví Tim Söderlund.

Od lékařů měl nařízený klid, nicméně útočník Škody věřil, že se na led v letošní sezóně ještě vrátí. „Začal jsem již minulý týden lehce trénovat. S týmem jsem absolvoval první trénink v pátek, cítil jsem se dobře, nic mě neomezovalo,“ dodává o svém návratu.

Jak již bylo řečeno, utkání proti Liberci nedopadlo dle představ, svůj návrat si alespoň Söderlund okořenil brankou. Po zápase byl navíc mnohokrát vyvoláván plzeňským kotlem. „Bylo to krásné, moc jim za to děkuji, užil jsem si to. Bylo příjemné hned vstřelit branku, snad mi to dodá také trochu sebevědomí před nadcházejícím play off,“ přeje si.

Základní část skončila, nyní přichází na řadu vrchol sezóny - play off! Škoda v předkole vyzve litvínovskou Vervu. „Všichni jsme nadšení. I já se na to osobně moc těším, je to nejlepší období v roce. Dalo by se říci, že sezóna právě teď začíná,“ uzavírá povídání Tim Söderlund.

FOTO: Marek Švamberg, Roman Turovský.