Straka před play off

Musíme věřit tomu, co umíme nejlépe! Všichni se na play off těšíme, říká Petr Straka

Začíná nejlepší hokejové období v roce - startuje play off! Ve středu do předkola vstoupí i plzeňská Škodovka, která ve vyřazovacích bojích nechyběla již sedmnáct let. Prvním soupeřem indiánů se stal Litvínov, kde odehrál poslední dvě sezóny i Petr Straka.

Petře, až poslední kolo pro vás určilo soupeře pro předkolo. Sledoval jste více možnosti, které připadaly v úvahu?
To úplně ne, spíš jsem jen obecně koukal, jak jsme s těmi týmy hráli v základní části. Nakonec jsme dostali Litvínov, který má samozřejmě také svou sílu, ale zase to je schůdnější soupeř, než Brno. Litvínovská hra by nám mohla svým způsobem více vyhovovat, leč jak se říká, play off je zcela jiná soutěž, tam budou rozhodovat maličkosti. Jsme rádi, že je to konečně tady, celý rok na play off čekáme, všichni v kabině se na to již těšíme.

Na severu Čech jste strávil poslední dvě sezóny, bude to pro vás speciální série?
Těžký povědět. Já jsem tam šel z nějakého důvodu a úplně se to nakonec nepovedlo, přesto na Litvínov nemůžu říct špatného slova, protože jsem se tam cítil velmi dobře. Určitě na ty dva roky vzpomínám v dobrém, ale z hokejové stránky to nevyšlo dle představ. To už je nicméně minulost.

Co myslíte, že bude rozhodovat? Nebezpečná je zejména bratrská dvojice Kašů...
Bude to hodně o malých detailech, my se musíme připravit tak, abychom je dělali co nejméně. Zkrátka je potřeba hrát tak, jak se play off hraje. Určitě Kašovi jsou pro Litvínov klíčoví hráči, ale oni tam mají vyrovnané čtyři lajny, takže se nemůžeme zaměřit pouze na ně. Verva má za sebou skvělou základní část, takže si určitě budou věřit.

V Litvínově je úzké kluziště, vyhovuje vám to?
Člověk tam má na všechno daleko méně času, tak je potřeba to zjednodušit. Má to své pro i proti, ale nemyslím si, že by to mělo jakýkoliv vliv. Jak jsem již říkal, letos jsme tam neodehráli špatné zápasy, věřím, že v tom budeme pokračovat i ve středu.

Do play off jste postoupili z dvanáctého místa. Plzeň se z obou úhlu pohledu nicméně přesvědčila, že to následně vůbec nic neznamená...
Ono je ve finále úplně jedno, proti komu člověk hraje. Pár let zpátky jsme se v Plzni sami přesvědčili, že to nic neznamená, když jsme prohráli 0:3 s dvanáctou Olomoucí. Každý tým může třikrát s kýmkoliv prohrát o jeden gól. My musíme věřit tomu, co umíme nejlépe, a že se nám podaří alespoň jeden zápas v Litvínově vyhrát. Následně i pro ně by to mohlo být v hlavách těžší. Každý chce hrát velké zápasy, které play off přináší, ne jinak tomu je i u mě, věřím, že se po letech znovu podíváme do čtvrtfinále.

Petře, děkujeme za rozhovor!