Adrián Holešinský

Měli jsme na víc, ale takový je hokejový život, říká Adrián Holešinský

Tíženého čtvrtfinále se ani v letošní sezóně indiáni nedočkali, v předkole byl nad plzeňský síly Litvínov, který zvítězil ve všech třech duelech. 34 bodů v letošní sezóně získal Adrián Holešinský, který byl po Petrovi Zámorském druhý nejproduktivnější hráč Plzně.

Série s Litvínovem začala na ledě soupeře, ovšem Škoda na severu Čech ani jednou neuspěla, což byl ve finále zřejmě kámen úrazu. „Hodně mě mrzí první zápas, který se hrál, ten jsme měli lépe zvládnout. Ve druhém byli domácí lepší. Nicméně věřili jsme, že můžeme splnit domácí povinnost a dvakrát vyhrát. Byli jsme v sobotu blízko, měli jsme dostatek příležitostí zvrátit zápas na naší stranu, bohužel se nepovedlo. Chtěl jsem hrát v neděli znovu, ale takový je hokejový život, nicméně rozhodně jsme měli na víc,“ říká o předkole s Litvínovem Adrián Holešinský.

Plzeň se prakticky celou sezónu trápila v přesilových hrách, což potvrdil i samotný plzeňský útočník. „Rozhodně nám chyběly góly z přesilovek, to je zřejmé. Všichni se snažili dělat to nejlepší, a místy nám i fungovaly, ale když jsme to nejvíce potřebovali, jako nyní v play off, tak jsme je nevyužili. Rozhodující bylo, zatímco my jsme v posledním zápase dlouhou pětiminutovou početní výhodu nezužitkovali, Litvínov záhy ano, čímž nám skončila sezóna,“ dodává smutným hlasem slovenský reprezentant.

Modrobílí skončili po základní části na dvanáctém místě, přesto věřili, že soupeře dokáží více potrápit. „Každý tým může hrát dobrý hokej a být nahoře. I ti slabší celky mohou ve finále přehrát favorita. V České republice jsou týmy, které mají zcela jiné možnosti, avšak i ty může postihnout nějaká krize,“ říká rodák ze slovenské Čadci.

Plzeňský útočník nyní zřejmě bude čekat, zdali obdrží pozvánku do slovenské reprezentace. Bude sledovat i svojí snoubenku, která hraje za Montreal v nově vzniklé PWHL? Samozřejmě se budu nadále připravovat a uvidíme, co bude. Doma bude zřejmě chvíli tichá domácnost (smích). Samosebou přeji, aby se Tereze za oceánem dařilo a udělala nějaký úspěch. Má před sebou následně ještě mistrovství světa, tak jí rozhodně budu ze všech sil podporovat,“ uzavírá povídání Adrián Holešinský.