Preview 9. kolo

Plzeň se vydává na led mistrovského Třince!

Indiány čeká druhé venkovní utkání v řadě, celkem již letos páté. Představí se na ledě mistra z Třince na své zároveň své nejdelší cestě.

8. kolo ONLINE: TŘINEC vs. PLZEŇ od 17:00!


HC OCELÁŘI TŘINEC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

WERK ARENA, Třinec
6. října 2024
9. kolo Tipsport extraligy

S úřadujícím čtyřnásobným mistrem dokáže Škoda dlouhodobě držet krok. Vloni byla vzájemná bilance v základní části vyrovnaná, oba celky si ochránily své prérie. Jak si povedou oba soupeři nyní?


Z tábora soupeře
Oceláři si pro svůj předloňský extraligový titul došli ze šesté pozice po základní části, vloni bylo umístění lepší - třetí. Ve čtvrtfinále málem prohospodařili proti Českým Budějovicím vedení 3:0 v sérii, naopak v semifinále proti Spartě přepisovali historii, když právě takto ztráceli a stejně dokázali postoupit. Ve finále si rovněž v sedmi zápasech pro sebe uzmuli pohár na ledě Pardubic.

Před novou sezónou tým opustili Kamil Walega, Petr Šenkeřík, Adam Helewka, Daniel Voženílek či Adam Polášek. Naopak ze zámoří dorazili Justin Addamo a Michal Teplý, ze Zlína Marek Hrbas a z Mountfieldu Bohumil Jank.

V přípravě tým zvládl čtyři duely a podlehl pouze ve Vítkovicích. Naopak slavil ve Frýdku-Místku, s bratislavským Slovanem i Banskou Bystricí. Následovala Liga mistrů, ve které Slazené vyhráli v Lausanne i Rouenu, podlehli Växjö a přestříleli Fribourg.

V samotné extralize odstartovali prohrou 0:3 na Spartě. Poté sice 4:0 zlomili Motor, ovšem následovaly nezdary s Kometou, ve Vítkovicích i Mladé Boleslavi. Ale pozor, všechny byly ve znamení alespoň jednoho získaného bodu. Naposledy na výhru nad Mountfieldem navázal nezdar na Kladně a další úspěch s Libercem.


Výsledky posledních zápasů
Mountfield HK 4
HC Škoda Plzeň 0
(2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Kalina (Dmowski, McCormack), 20. Pláněk (Šťastný), 21. Jergl (Tamáši, Perret), 47. Freibergs (Miškář).
HC Škoda Plzeň: Hrenák (Malík) – Rubins (A), Zámorský, Malák, Merežko, Kvasnička, Dujsík, Skok, Piskáček – Söderlund, Lalancette, Lev (A) – Matýs, Mertl, Holešinský – Simon, Klepiš, Schleiss (C) – Šiler, Urban, Hauser.


HC Oceláři Třinec 6
Bílí Tygři Liberec 3
(0:0, 3:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 22. Addamo (Teplý, Kundrátek), 35. Sikora (Teplý, Kundrátek), 36. Hudáček (Daňo), 57. Kundrátek (Kurovský), 59. Daňo (Cienciala), 60. Hrehorčák (Dravecký, Adámek) – 37. Filippi (Faško-Rudáš, Ivan), 47. Vlach (A. Musil), 49. Filippi (Lantoši, Melancon).
HC Oceláři Třinec: Kacetl (Švančara) – Marinčin (A), Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Jank, Mrtka – Hudáček, Nestrašil, Daňo – Kurovský, Vrána (C), Cienciala – Addamo, Roman, Teplý – Hrehorčák, Čacho, Dravecký (A) – Sikora.