9.kolo: TRI - PLZ

TRI - PLZ 4:3sn - Obrovské drama na ledě mistra!

Indiáni dnes podruhé v tomto týdnu vyrazili mimo své prérie. Na válečné stezce v mistrovském Třinci se snažili zlomit nepříznivou sérii, protože na body z ledu Ocelářů čekali již čtyři zápasy.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

4:3sn
2:0, 0:1, 1:2 - 0:0

Branky a nahrávky: 2. Daňo (Nestrašil, Hudáček), 17. Hudáček (Nestrašil), 53. Roman (Nedomlel, Teplý), rozh. náj. Hudáček – 30. Zámorský (Lalancette), 42. Skok (Simon, Zámorský), 45. Schleiss (Matýs, Klepiš).
Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3.

Rozhodčí: Hribik, Kika – Axman, Blažek

vyloučení
2:2
Využití
0:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
38:34
Zblokované střely
19:8
Hity
3:2
Vhazování
39:35
Diváci
4921

HC Oceláři Třinec

Kacetl (Švančara) – Marinčin (A), Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Jank, Mrtka – Kurovský, Vrána (C), Cienciala – Hudáček, Nestrašil, Daňo – Addamo, Roman, Teplý – Hrehorčák, Čacho, Dravecký (A) – Sikora.

HC Škoda Plzeň

Malík (Hrenák) – Zámorský, Rubins (A), Merežko, Malák, Kvasnička, Skok, Piskáček – Holešinský, Lalancette, Söderlund – Lev (A), Simon, Archambault – Matýs, Klepiš, Schleiss (C) – Urban, Mertl, Pitule – Hauser.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Nick Malík 65 38 3 35 92,11 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Olivier Archambault 0 0 0 -1 0
Petr Hauser 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 0 0 0 0 0
Jakub Klepiš 0 1 1 0 0
David Kvasnička 0 0 0 -1 0
Christophe Lalancette 0 1 1 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Daniel Malák 0 0 0 -2 2
Ondřej Matýs 0 1 1 0 2
Igor Merezhko 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -1 0
Jan Piskáček 0 0 0 2 0
Tomáš Pitule 0 0 0 -1 0
Kristians Rubins 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 1 0 1 0 0
Dominik Simon 0 1 1 0 0
Jan Skok 1 0 1 1 0
Tim Söderlund 0 0 0 0 0
Tomáš Urban 0 1 1 0 0
Petr Zámorský 1 0 1 -1 0

komentář

Duel devátého kola Tipsport extraligy začal pěkně zostra. Již po pětašedesáti vteřinách hry zastavili domácí útok Škody a rychle otočili hru. Sám před Malíka se protáhl Nestrašil, ještě ale kotouč podržel a naservíroval jej jako na zlatém podnose pro Marka Daňa, který měl již snadnou úlohu. Plzeň odpověděla Lalancettem, jehož pokus zblízka mířil těsně nad, vzápětí Rubinse z mezikruží vychytal špičkou betonu Kacetl. A tak udeřilo opět na druhé straně. Libor Hudáček se dostal mezi beky Západočechů, byl tísněn, tak zvolil rychlou střelu a zamířil milimetrově přesně.

Jenže v prostřední části přišlo drama. Hostům pomohla početní výhoda, ve které se do puku mohutně opřel Petr Zámorský a i s přispěním teče zřejmě Nestrašila skončil černý nesmysl až v síti. Po chvilce navíc mohl vyrovnat Holešinský, kterému na pravý kruh předložil Klepiš, Kacetl se stihl přemístit. Hrozil ale také Třinec. Čacho se trhl po pravé straně, oslovil mezi kruhy Draveckého, svůj tým nad vodou nadále držel Malík. Stejně jako po chvilce, když si poradil s Daňovým pokusem v situaci dva na jednoho a i dorážkou Hudáčka.

Poslední perioda započala vyrovnáním skóre zásluhou Jana Skoka, když jeho pokus od modré muž s maskou Ocelářů zřejmě vůbec neviděl. A nemohl mít nárok ani proti Janu Schleissovi. Klepiš zavezl kotouč do pásma, předal jej zpoza branky před ní k levé tyči Matýsovi, kterého ještě Kacetl vychytal. Leč touš se odrazil vzduchem před něj právě k plzeňskému kapitánovi, jenž jej baseballově poslal do sítě. Za nedlouho poté Simon vybojoval puk v útočné třetině, vyměnil si jej s Urbanem a vypálil z osy hřiště, náskok modrobílých ale nenavýšil. Nakonec velké drama základní hrací doba nerozhodla. Nedomlel obkroužil branku a jal se rychle zakončovat, touš se poté odrazil k Miloši Romanovi, jenž poslal duel do prodloužení.

V něm mohl rozhodnout Schleiss, v úniku ale svižnou střelu poslal těsně mimo. V samostatných nájezdech uspěl za indiány pouze Matýs, a protože za Třinec Teplý a Libor Hudáček, odvážejí si Západočeši z mistrovského ledu jeden bod.

Další extraligový duel čeká na modrobílé netradičně ve středu, kdy od 17:30 na svém ledě přivítají kladenské Rytíře.

Foto: Marian Ježowicz

Ohlasy trenérů

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): „My jsme po první velice solidní třetině nedokázali soupeři více odskočit a kontrolovat zápas. Dovoli jsme Plzni naskočit zpět na koně a musím říct, že hrála skvěle, obětavě, důrazně a například v tom důrazu na puku nás předčila. Nakonec jsme byli my ti šťastnější, kteří duel dotáhli alespoň na nájezdy. Pak už to byla loterie. Chtěli bychom sice více, ale po tom výkonu dva body bereme.“

Jiří Veber (HC Škoda Plzeň): „Byl to náš osmý extraligový duel v nové sezóně a nebylo to poprvé, co jsme měli do utkání špatný vstup. Hráče jsme na to upozorňovali, přesto jsme po individuálních chybách dvakrát inkasovali. Jinak si ale nemyslím, že by nás soupeř nějak přehrával. Ale nevzdali jsme to, otočili jsme skóre a je jen škoda, že jsme to neudrželi až do konce střetnutí. V prodloužení to již bylo nahoru - dolů a v nájezdech bylo poznat, že má Třinec hodně šikovné kluky, kteří si věří.“