Preview 5.kolo

Indiáni po cestě do Ostravy míří do Chomutova!

Plzeň – Západočeši vyjedou již popáté v novém extraligovém ročníku k zápasu, podruhé v řadě pak na ledě soupeře. Po cestě do Ostravy je nyní čeká ta na sever Čech.


PIRÁTI CHOMUTOV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Rocknet Aréna, Chomutov
28. září 2018
5.kolo Tipsport extraligy

Modrobílí v Home Monitoring Aréně na začátku předloňské sezóny v přípravě uchránili své prérie. Soupeř se sice dostal do vedení, ale první výhra přišla díky následujícím třem přesilovkovým gólům a vše pečetil kapitán Kratěna v oslabení do prázdné klece. Jenže Piráti se nedali a po dvou dnech uspěli před svým publikem ještě o gól lepším skórem. V samotné extralize to byla další parádní přestřelka, kterou opět zvládli lépe Severočeši, tentokrát 6:4. V odvetě se znovu radovali domácí, nyní Západočeši, kteří zvítězili těsně 2:1. Ti následně na severu Čech v dalším utkání takto padli, ale brali alespoň bod. Naposledy na jaře viděla Home Monitoring Aréna vítězství 4:1, přestože hosté vedli až do poloviny střetnutí. V loňské sezóně nejprve oba soci zkřížili hokejky v přípravě na západě Čech. Přestože Piráti neudrželi dvoubrankové vedení, nakonec se radovali v prodloužení. Jen o dva dny později se ovšem v pirátských vodách indiáni neztratili a uspěli 4:1. A stejným výsledkem dobyli severočeské prérie i na úvod zápasů v extralize, cenné body poté potvrdili před svými fanoušky 3:2. Pak se strhla nevídaná – třináctigólová – přestřelka. Modrobílí ztratili tříbrankový náskok a padli v prodloužení. V nájezdech na zase závěr ročníku zvítězili 5:4. Jaká zápletka se nám rýsuje nyní?


Pod pokličkou Chomutova

Severočeši vloni o tři body neproklouzli do elitní desítky, závěr sezóny tak byl pouze soubojem o konečné umístění, bodů na Jihlavu a Litvínov totiž mělo mužstvo nahráno relativně dostatek.

V týmu se následně přes léto odehrála velká řada změn. Hostování skončilo Michalu Smejkalovi, Tomáši Dvořákovi, Lukáši Vantuchovi a Ondřeji Dlapovi, u mužstva skončil také Lukáš Chalupa a Parik Kadeřávek. Do Mladé Boleslavi zamířil Michal Vondrka, do Zlína Michal Poletín, do Olomouce Vojtěch Tomeček. Rakouskou EBEL si vyzkouší v desu Znojma Nicolas Hlava, ruskou KHL za Bratislavu Mário Grman a maďarské dobrodružství čeká explzeňského Tomáše Slováka. Naopak týmu vypomůžou formou hostování Aleš Stezka a Adam Dlouhý z Liberce i Ronald Knot z kádru Bruslařů. Pirátem se pak stal zlínský Pavel Klhůfek, Tygři Jan Stránský a Lukáš Vantuch i Ocelář Bohumil Jank.

Nově složené mužstvo odehrálo v rámci přípravy osm zápasů a vedlo si dobře. Vyzrálo v Liberci na Kunlun 1:0, 4:1 na Novokuzněck, 4:3 v prodloužení na Tygry, 4:2 na Karagandu a 4:1 na Litvínov. Porážka přišla pouze 0:5 s Jekatěrinburgem a shodně 1:5 v odvetách na ledě Vervy a Liberce.

Na úvod extraligy Severočeši nestačili s úřadujícím mistrem z Brna 2:4, poté 2:3 na ledě Mountfieldu, doma s Libercem 1:3 a naposledy v Litvínově v derby 1:4. Jsou tak stále jako poslední bez zisku bodu.


Výsledky posledních zápasů

HC Verva Litvínov 4
Piráti Chomutov 1
(1:0, 2:1, 1:0)


Branky a nahrávky: 17. F. Lukeš (Kubát, Petružálek), 24. V. Hübl, 26. F. Lukeš (V. Hübl), 56. D. Tůma (Gerhát) – 30. A. Dlouhý (Huml).
Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Stezka) – Valach, Jank, Knot, Štich, Mrázek, Dietz, Trefný – Vantuch, V. Růžička (A), Sklenář – Šťovíček, Klhůfek, Tomica (C) – J. Stránský, Huml (A), A. Dlouhý – J. Havel, Chlouba, Chrpa.


HC Vítkovice Ridera 1
HC Škoda Plzeň 2pp
(1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Baranka (Hrbas, O. Roman) – 16. V. Němec (Preisinger, Gulaš), 63. Stach (Gulaš).
HC Škoda Plzeň: Milčakov (Frodl) – J. Kindl (A), Čerešňák, Allen, L. Kaňák, Pulpán, Vráblík – Kantner, Nedorost, Gulaš (C) – Stach, Kratěna, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Preisinger.


Statistika nuda je, má však cenné údaje:

Nejvyšší výhry

1. 06.12.2015 | HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov4:0
2. 30.12.2012 | HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov6:2
3. 29.09.2017 | Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň1:4
* V případě shodného rozdílu rozhoduje o vyšším pořadí menší počet inkasovaných branek

Nejvyšší prohry

1. 13.09.2016 | Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň6:4
2. 23.10.2015 | Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň7:5
3. 11.12.2016 | Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň2:1 pr.
* V případě shodného rozdílu rozhoduje o vyšším pořadí menší počet vstřelených branek

Nejvíce branek

1. 28.12.2017 | Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň7:6 pr. (13 branek)
2. 23.10.2015 | Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň7:5 (12 branek)
3. 13.09.2016 | Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň6:4 (10 branek)