DOR SF2: PLZ - MBL

Dorost druhé semifinále ztratil v prodloužení, série se do Boleslavi stěhuje za stavu 1:1

Škodovka do semifinále vstoupila pravou nohou, v prvním zápase na svém letě porazila Mladou Boleslav 3:2, přestože v utkání prohrávala o dvě branky. Dnes bylo na pořadu druhé dějství, ve kterém indiáni toužili potvrdit svou dobrou formu z domácích zápasů.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

2:3p
0:1, 1:1, 1:0 - 0:1

Branky a nahrávky: 34. Makovec (Titlbach, Benák), 46. Kocek (Titlbach, Fábera) – 15. Lisler (Kristek, Vojáček), 33. Lisler (Král, Kovář), 70. Lisler.
Průběh utkání: 0:0, 0:2, 2:2, 2:3.

Rozhodčí: Battěk, Micka – Figer, Motl.

vyloučení
2:1
Využití
0:0
střely na branku
27:50
Diváci
177

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Prošek, Skala (A), Černý, Holubec, Tolar, Kocek, Mašek – Matějka, Slačík, Titlbach, Benák, Makovec (A), Pittr (C), Klatovský, Úbl, Hofrajtr, Fábera.

BK Mladá Boleslav

Vystrčil (Císař) – Šilhavý, Kovář, Průšek, Kubíček (A), Hlinský (A), Křivánek, Macháček – Beran, Král, Steklý, Hurt, Kurka, Vojáček, Kristek, Šindelář (C), Lisler, Lev.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 70 50 3 47 94,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 1 1 0 0
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Dominik Fábera 0 1 1 0 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 -1 0
Tomáš Holubec 0 0 0 1 0
Antonín Klatovský 0 0 0 0 0
Petr Kocek 1 0 1 0 0
Petr Makovec 1 0 1 1 0
Matouš Mašek 0 0 0 -1 2
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Tomáš Pittr 0 0 0 0 0
Hynek Prošek 0 0 0 -1 0
Tomáš Skala 0 0 0 0 0
David Slačík 0 0 0 0 0
Adam Titlbach 0 2 2 1 0
Vojtěch Tolar 0 0 0 -2 2
Matyáš Úbl 0 0 0 -1 0

komentář

Jako první ohrozil branku Plzně Jan Hurt, jeho pokus ale dokázal Mařík vykopnout svým betonem. Na druhé se dral do šance Adam Titlbach, plzeňský útočník se dostal až za záda obránců, na gólmana hostů si nicméně nepřišel. Po rychlém brejku pálil pro změnu Jakub Lev, maskovaný muž indiánů byl na svém místě. Hrálo se hodně nahoru dolů, v další příležitosti se ocitl Aleš Hofrajtr, který byl zaparkovaný na hraně brankoviště, skóre však nadále zůstalo stejné. To ovšem neplatilo po další šanci, Oskar Lisler dostal přihrávku mezi kruhy a následně se trefil přesně mezi betony Maříka. Zdvojnásobit hostující vedení mohl Křivánek, gólman indiánů už byl tentokrát pozorný. Po dvaceti minutách tak vedla hostující Boleslav, stejně jako ve včerejším zápase, o jednu přesnou trefu.

Druhou periodu odšpuntoval šikovnou tečí David Šindelář, Mařík měl tentokrát štěstí, že puk skončil vedle brány. Poté v početní výhodě pálil nebezpečně Adam Benák, Vystrčil stačil zasáhnout na poslední chvíli. Už při rovnovážném stavu na ledě ujel domácím Steklý, na Maříka sí nicméně forhendovou kličkou nepřišel. Jenomže nedlouho na to udělali indiáni krátce za sebou dva fauly a Bruslaři hráli celé dvě minuty početní výhodu pět na tři. Dlouho to vypadalo, že ji nezužitkují, s momentem, kdy oba hráči naskočili zpět na led, ale puk přesto skončil za zády Maříka, z levého kruhu trefil mezeru mezi betony opět Oskar Lisler. Odpověď Škody byla nicméně více než blesková. Adam Titlbach se krásně vyhnul obránci hostů, posléze svou ránu poslal do bruslí Petra Makovce, od kterého se puk šťastně odrazil do branky. Vyrovnání měl v závěru druhé třetiny na hokejce Tomáš Pittr, odraženou ránu Tolara ale poslal jen do betonu Vystrčila.

Na začátku poslední dvacetiminutovky útočil na vyrovnání Martin Černý, jeho nadějný pokus vyrazil brankář Středočechů na poslední chvíli. Na druhé straně vylekal Maříka rychlou střelou Vojáček, maskovaný muž indiánů přesto stačil zasáhnout. Posléze už ale domácí přece jen vyrovnali. Petr Kocek dostal hezkou přihrávku od zadního mantinelu a plzeňský obránce se prosadil prudkou ranou z mezikruží. Následně se hrálo stylem kdo s s koho, Jakub Kristek například jen trefil připravenou lapačku Maříka. Antonín Klatovský se pro změnu pustil do velké kličkované, domácí útočník obešel dva hráče, poté ale těsně minul branku soupeře. A když nerozhodný stav nerozlousknul ani Adam Benák, zápas tak musel do prodloužení.

Hned po pár vteřinách přenechal puk Titlbach do křídla Benákovi, ten se snažil Vystrčila přechytračit, to se mu i povedlo, puk se nicméně zasekl na brankové čáře. Z rychlého brejku zase domácí brankář zneškodnil samostatný nájezd soupeře. Pittr s Makovcem měli rovněž slibnou příležitost, brankář hostů byl ale nadále pozorný. Když už to vypadalo, že dojde na samostatné nájezdy, přišlo rozuzlení. Oskar Lisler se protlačil mezi kruhy a prudkou ranou o tyč nedal Maříkovi šanci. Série se tak přesouvá do Mladé Boleslavi za stavu 1:1.


FOTO: Marek Švamberg.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Dneska jsme nebyli lepší než soupeř. Na jejich hráčích byla vidět větší touha a úsilí. Nicméně i po tom nepříznivým vývoji se nám povedlo dostat zápas do prodloužení a tam jsme bohužel dostali podobný gól, jako na Slavii. Chtěli jsme rychle rozjet útočnou akci, nebyli jsme nastavení dobře do obrany a z toho pramenil jejich gól.“

Jan Hanzlík (BK Mladá Boleslav): „Dneska jsme se drželi od začátku plánu. Rozdíl byl oproti včerejšku v naší disciplíně a v naší důslednosti. Ke konci druhé třetiny byla Plzeň lepší, poté ale domácím docházely síly a z naší strany to byl dobrý výkon. Prodloužení už je vabank. Tam, kdo dá gól, tak vyhraje. Série je nyní 1:1, uvidíme co se stane u nás doma.“