Rozhovor Tomáš Vlasák

Tomáš Vlasák odpovídal na instagramu na dotazy fanoušků. Co prozradil?

Pondělní den patřil na klubovém instagramu Tomáši Vlasákovi, který odpovídal na jednotlivé dotazy. Fanouškům prozradil nejčerstvější informace ohledně hráčského kádru i to, co ho v nejbližších dnech čeká.

A nemůžeme začít jiným tématem, než je hráčský kádr. „Obrana je již poskládaná a na 99 procent už nikdo nepřijde. Věříme hráčům, které jsme přivedli. Momentálně hledáme jednoho rozdílového útočníka, kterého se snažíme co nejlépe vytipovat.

A jak to vypadá s novou posilou? „Nevyšli nám dva Švédové a jeden Fin. Rozhodli se ještě vyčkávat nebo podepsali jinde. Aktuálně jeden hráč naší nabídku má a zvažuje ji. V nejbližších dnech očekáváme více informací,“ říká Tomáš Vlasák.

Fanoušci by jistě znovu uvítali v plzeňském dresu i Jana Kováře, avšak ten pokračuje v zahraničním angažmá. „Honza má ještě platnou smlouvu ve Švýcarsku. Až k tomu bude příhodná doba, věřím, že i on sám se bude chtít vrátit. My o něho zájem určitě budeme mít.

O Plzni je dobře známo, že dává spoustu prostoru mladým hráčům ze své akademie. Správná cesta? „Věříme, že ano. Můžete nastavit správnou koncepci už od mládeže a hráče pro A tým vychovávat. Nicméně na druhou stranu se také vše odvíjí od financí. Pokud například přivedete vynikajícího cizince, kterému se bude dařit, o jeho služby začnou mít zájem i movitější kluby. Jakmile ho přeplatí, je těžké tomu konkurovat,“ má jasno sportovní manažer plzeňského týmu.

A jaká dle něho bude nadcházející sezóna? „Určitě bude velmi náročná, důležité bude chytit začátek soutěže. Určitě bychom rádi po třech letech postoupili do hlavní části play off. To je pro nás základní meta,“ přeje si.

Léto klepe na dveře, jaké budou nadcházející dny Tomáše Vlasáka? „Chystám se konečně na dovolenou s přítelkyní a tříměsíční dcerkou. Už se moc všichni těšíme,“ praví závěrem Tomáš Vlasák.