Mistři na radnici

Plzeňští mistři se setkali s primátorem města Plzně!

Vedení města Plzně pozvalo celou pětici, která získala s národním týmem zlatou medaili, na radnici. Poblahopřáli jim primátor Plzně Roman Zarzycký a radní pro sport Tomáš Morávek.

V dopoledních hodinách 19. června zavítali Dominik Kubalík, David Špaček, Petr Šulan, Zdeněk Šmíd a Adam Havel společně na návštěvu plzeňské radnice. Srdečně je přivítali primátor Plzně Roman Zarzycký a radní pro sport Tomáš Morávek. Členové zlaté party se podělili o své zážitky ze šampionátu, nebo vyprávěli, jak probíhaly oslavy. Primátor na památku obdržel podepsaný dres českého týmu a plzeňský dres ze sezóny 2023/2024. Nechyběly ani zlaté medaile.

Opět se ukázalo, že Češi jsou hokejový národ. Letošní zlato je největší úspěch od Nagana a žádné jiné město nemělo v národním týmu tolik zástupců jako právě Plzeň. Bylo mi ctí zlatým klukům pogratulovat k fenomenálnímu úspěchu. Z celého srdce přeji, ať se jim daří, jak ve sportu, tak v osobním životě. Zůstaňte fit,“ vzkázal primátor Plzně Roman Zarzycký.

Jen samá slova chvály měl i radní pro sport Tomáš Morávek. „Také velmi gratuluji k neuvěřitelnému úspěchu na světovém šampionátu. Jsem pyšný, že u zrodu zlatých medailí stála celá řada plzeňských indiánů. Děkuji za skvělé sportovní výkony,“ dodal Morávek.

Možnost se s mistry setkat bude mít i plzeňská hokejová veřejnost, a to ve středu 3. červenci se od 17 hodin na nádvoří Plzeňského Prazdroje. Akci město Plzeň připravuje společně s klubem HC Škoda Plzeň a Plzeňským Prazdrojem. Více o akci ZDE!