Vítězství v Lužanech

Indiáni zvítězili v Lužanech 5:4!

Modrobílí si dnes zpestřili přípravu fotbalovým utkáním, nedaleko Přeštic nastoupili proti místnímu Sokolu Lužany.

Zápas se hrál 2x35 minut, indiáni vyběhli do zápasu v tomto složení: Šulan - Martinák, Marek Soukup, Kvasnička - Holešinský, Tulačka, Schleiss, Dominik Soukup - Matýs, Malák, Indrák.

Zápas začal mírným tlakem domácího celku, avšak všechny náznaky Lužan pochytal svědomitě brankář Šulan. To naopak Škodovka vstřelila branku hned ze své první vážnější šance. Jan Schleiss rychle rozehrál rohový kop na Marka Soukupa, ten přesným centrem oslovil v pokutovém území Miroslava Indráka, jenž se ranou k tyči nemýlil. O necelé dvě minuty později viděl Vojtěch Tulačka na pravém kraji rozběhnutého Ondřeje Matýse, který prudkou střelou překvapil brankáře, čímž zdvojnásobil plzeňské vedení.

Krátce na to mohl domácím přidat další hřebíček do rakve Alex Martinák, ovšem z brejku trefil pouze brankovou konstrukci. A tak Lužany trestaly. Jan Šára si zaběhl za obranu, vyběhnutého brankáře Škody poté překonal povedeným lobem. Jan Šára dokonce v předposlední minutě prvního poločasu srovnal, když dostal krásnou přihrávku před zcela prázdnou bránu. Odpověď modrobílých ovšem byla blesková. Hned v následující minutě Alex Martinák krásnou českou uličkou vysunul za obranu kapitána Jana Schleisse, který se prosadil ranou k pravé tyči.

V prvních patnácti minutách druhého poločasu se hrál vyrovnaný fotbal, plzeňská hra byla poznamenána zraněním, dlouhé minuty tak hrála Škoda pouze o deseti hráčích. Blízko své druhé brance byl Ondřej Matýs, sám před brankářem nesobecky chtěl najít ještě u druhé tyče kolegu Holešinského, přesného pasu se ovšem nedočkal. V 52. minutě domácí výběr podruhé dokázal srovnat. Střílenou přihrávku z pravé strany uklidil do sítě pohotově Filip Vácha. Vyrovnaný stav nicméně platil pouhé dvě minuty. Ve středu pole si zpracoval balon Vojtěch Tulačka, ten si následně navedl ke střele a fantastickou ranou do šibenice nedal brankáři sebemenší šanci zasáhnout - gól zápasu!

Lužany ovšem nechtěly svou kůži dát lacino, Tomáš Krupka využil chyby v defenzivě indiánů a sám proti Petru Šulanovi nezaváhal. V 62. minutě Indrák přiťukl kulatý nesmysl do nohy Dominiku Soukupovi, ten se neunáhlil, všiml si lépe postaveného Jana Schleisse, jehož střela byla ideálně sražena ke kopačkám Adriána Holešinského, který z úhlu vstřelil vítěznou branku utkání. Domácí v závěru vrhli všechny síly do útoku, při poslední akci šel před branku Šulana i gólman Sokola, hosté ovšem vše s grácií ubránili. Škoda Plzeň vyhrála fotbalové utkání v Lužanech těsně 5:4.

Sestřih branek ZDE!

FOTO: Jindřich Jager.