Ohlasy KLA

Práce, práce, práce! Věřím, že do startu ligy to vyladíme, přeje si Petr Zámorský

Plzeňská Škodovka má za sebou další přípravné utkání. Již po osmi minutách modrobílí prohrávali s Kladnem o dvě branky, přesto Plzeň odcházela na konci zápasu z ledu spokojenější, duel otočila na konečných 4:2. Jednou brankou k tomu pomohl i obránce Petr Zámorský.

Úvod utkání patřil jasně kladenským Rytířům, kteří se brzy dostali do dvoubrankového vedení. Škodu probudila až ve druhé třetině vyhraná bitka Daniela Maláka. „Vůbec jsme neměli pohyb, první dvě třetiny nás Kladno přebruslilo, těžko říct, čím to bylo. Byli všude rychleji. Určitě nás nakopla bitka Maldy, klobouk dolů před ním. Před třetí třetinou jsme si ještě něco řekli v kabině a následně to bylo lepší,“ hodnotí utkání Petr Zámorský.

Obránce Škody má za sebou druhé přípravné utkání, navíc svou brankou pomohl otočit nepříznivý vývoj zápasu. „Každý rok je to stejně těžké. Panuje velké horko, člověk má těžké nohy, led je taktéž těžký. Před námi je práce, práce, práce. Věřím, že do startu extraligy to vyladíme,“ přeje si.

Kabina indiánů přivítala před sezónou několik nových tváří. Obraně by měl znovu velet právě Zámorský. Všichni kluci co přišli, tak jsou kvalitní, dobře zapadli do kabiny. Když se dobře nachystáme, tak to bude dobré. Už jsem v minulosti zažil, že jsme všechno v přípravě prohráli, a následně start ligy byl super. Avšak mám i opačné zkušenosti, že po skvělé přípravě byl začátek extraligy šílený. Určitě je dobré, že nyní vyhráváme, to je jasné,“ dodává bek Škody.

Další přípravné utkání sehraje Plzeň za hranicemi České republiky, stejně jako minulý rok míří do německého Crimmitschau. „Já mám tyhle zápasy rád, je to takové zpestření. Hráli jsme tam minulý rok, takže víme, co nás čeká. Jedna tribuna tam je otevřená, navíc velké hřiště, tak snad bude led za něco stát,“ říká závěrem Petr Zámorský.

FOTO: Marek Švamberg.