Jan Schleiss

Nelítáme po přípravě v oblacích, oči nám otevře až samotná sezóna, praví Jan Schleiss

Začátek Tipsport extraligy se blíží velkou rychlostí. Již za tři dny zahájí plzeňští hokejisté nový ročník na ledě Vítkovice. Stejně jak v předchozích dvou letech, i letos bude kapitánem mužstva znovu Jan Schleiss.

Být kapitánem třetí rok po sobě je velká čest. Tíha to je velká, nicméně myslím si, že už s tím dokážu pracovat a nesloží mě to. Důležité je, abych ve všech směrem pracoval naplno, poté sebou mohu strhnout i celý mančaft, chci jít příkladem“ má jasno Jan Schleiss.

Extraliga začíná již za pár dní, Škoda Plzeň do ní může vstoupit v dobrém rozpoložení, v přípravě indiáni prohráli pouze jediné utkání. „Myslím si, že výsledky z přípravy, jestli se vyhrává nebo prohrává, už nikdo neřeší. Spíš se zaměřuje, zdali tým hraje to, co má. Samozřejmě výhry jsou super, každý chce vyhrávat, to podstatné ovšem přijde již za pár dní. Určitě nelítáme někde v oblacích, nicméně každá výhra dodá herní sebevědomí,“ dodává forvard indiánů.

Modrobílí do nového ročníku vstoupí pod novými trenéry, Kořínka s Bombicem nahradilo trio Jandač - Veber - Pletka. „Určitě trenér Jandač přinesl jiný pohled na hokej. V minulosti trénoval národní mužstvo, dlouhá léta vedl Spartu, byl v cizině, přišel s ním velký profesionalismus. V tom nás to hodně posouvá dopředu. Je potřeba být pořád na špičkách, zatím jsem ho poznal klidného, tak uvidíme, jak to bude dál,“ pravil s lehkým úsměvem.

Předchozí dvě sezóny Plzni nevyšly dle představ, pokaždé skončila již v předkole, letos Škoda míří výše. „Samozřejmě bych chtěl říct, že si myslím, že letos budeme silnější, ale oči nám otevře až samotná sezóna. Pak se uvidí, jestli jsme lepší nebo ne, já na tyhle predikce moc nejsem. Konkurence je tu momentálně velká, pro tým jedině dobře,“ říká plzeňský odchovanec.

Tipsport extraliga pro plzeňské hráče začíná ve středu 18.9. na ledě Vítkovic, doma poté v pátek přivítají Litvínov. Vstup do sezóny bude hodně náročný, úvodních šest zápasů jde rychle za sebou, skoro jako v play-off, takže začátek bude pro všechny hodně důležitý. Zní to jako klišé, ale za mě nejlepší je jít zápas od zápasu, snažit se pracovat na něčem, co jsme v létě nastavili, postupem času si můžeme říci, zdali jsme to dělali dobře, nebo ne,“ uzavírá povídání kapitán týmu Jan Schleiss.