Martin Straka

S kádrem jsme spokojení! Cíl je klidný střed tabulky, prozrazuje Martin Straka

Tipsport extraliga 2024/2025 už pomalu klepe na dveře, vše pro plzeňské mužstvo vypukne ve středu, kdy nový ročník indiáni otevřou na ledě Vítkovic. Spolumajitel klubu Martin Straka věří v lepší sezónu, než byly ty dvě předchozí.

Kádr Škodovky prošel po minulé sezóně obměnou. „Mužstvo se posílilo, určitě jsem spokojený. Oba brankáři celou přípravu vypadali skvěle, v obraně jsem rád, že jsme to trochu zvedli do výšky a váhy, nejsme již zásluhou Merežkem a Rubinsem úplně malí. Do útoku jsme získali například Lalancetta, či Archambaulta, oba rovněž vypadají skvěle. Jsem rád i za Dominika Simona, v přípravě ukázal, že hokej hrát umí,“ říká Martin Straka.

I realizační tým prošel změnou, tým nově povedou pánové Jandač - Veber - Pletka. „Měl jsem vybranou nějakou škálu trenéru, Josef Jandač nebyl jediný, ale zase pro mě byl priorita číslo jedna. Má toho spoustu za sebou, věděl, že týmu dá nějaký směr. Je to pracovitý člověk, má velké renomé a obrovský respekt veřejnosti i hráčů. Čekal jsem na něho dlouho, jsem rád, že jsme ho získali,“ komentuje změnu na trenérském postu.

Právě Martin Straka již na střídačce stát nebude, vrásky na čele mu na to ovšem nedělá. „Ne, ne ,ne, ne, já jsem rád, že mám klid. (smích) V průběhu přípravy jsem chodil pouze na zápasy, na tréninku jsem se byl podívat asi pouze jednou. Já jsem rád, že jsem se mohl po delší době v klidu vyspat,“ dodává s úsměvem na rtech.

Loňskou sezónu se Škodovka trápila ve speciálních týmech, navíc nedávala příliš gólů, příprava před novou sezónou ovšem indiánům celkem vyšla, co se týče tohohle aspektu hry. „Góly zatím dáváme, Václav Pletka se tomu na tréninku skvěle věnuje. Minulý rok, ačkoliv Mladá Boleslav byla dole v tabulce, tak měla jedny z nejlepších přesilových her a to zásluhou právě Vency Pletky.

Liga startuje již ve středu, plzeňský šéf věří v lepší budoucnost. Poslední dvě sezóny byly špatné, nyní si přeji zcela něco jiného. Pro nás bude strašně důležitý začátek soutěže, kluci musí získat sebevědomí, aby byl klid. Nesmí být hned zkraje nějaký soutěže stres, přál bych si být v klidném středu tabulky,“ uzavírá povídání Martin Straka.