Ohlasy CRI

V Plzni se cítím dobře! Věřím, že to bude už jen lepší, přeje si Ondřej Rohlík

Škodovka se k dalšímu zápasu vydala za hranice své vlastní, v německém Crimmitschau zvítězila vysoko 5:1. Plzeňský útočník Ondřej Rohlík si v utkání odbyl premiéru v plzeňském dresu.

Netypický stadion si Plzeň vyzkoušela již minulý rok. V rámci generálky prohrála 4:5 po samostatných nájezdech, to tentokrát si šli modrobílí od první minuty za vítězstvím. „Hřiště bylo opravdu hodně velké, takové jsem snad ještě neviděl. Atmosféra byla dobrá, když fanoušci začali fandit. Určitě je to zajímavý stadion, jak je to tu postavený, jak je otevřený, jen škoda, že bylo velké teplo,“ praví Ondřej Rohlík.

Rohlík nastoupil na pravém křídle druhého útoku, společnost ve formaci mu dělali Lev s Urbanem. „Chvilku jsem se hledal, ale pak si myslím, že jsem se do toho dostal. Věřím, že to bude už jen lepší, jak se budeme více na ledě poznávat. S Tomášem Urbanem už jsme spolu hráli minulý rok v béčku v Pardubicích, takže jsme věděli, co od sebe můžeme čekat,“ říká forvard Škody.

Nejnovější posila je v Plzni teprve pár dní, postupně se však na západě Čech zabydluje. „Letní přípravu jsem absolvoval s týmem v Pardubicích, byla pochopitelně těžká, hodně jsme běhali, byli v posilově. Určitě podobnou měli i kluci v Plzni. Je vidět, že rovněž hodně dřeli, na ledě je to vidět. Cítím se tu zatím dobře, spoluhráči mě v kabině přijali, postupně se zabydluju. Jsem v Plzni zatím třetí den, tak jsem se byl zatím projít jen kolem zimáku, maximálně do nějakého obchodu. Těším se až se příští týden více dostanu i někam do centra,“ dodává.

Obě mužstva dala do zápasu sto procent, Plzeň se vrací domů značně pomlácená. Příští týden je v LOGSPEED CZ Aréně na pořadu dne odveta. „Bylo to asi tím, jak k tomu obě mužstva přistoupila a hodně chtěla vyhrát. Nám se podařilo zápas pro sebe urvat, avšak kaňkou jsou zranění kluci, zvlášť takto v přípravě, snad se dají rychle dohromady a budou brzy zpátky s námi na ledě,“ přeje si Ondřej Rohlík.

FOTO: Lukáš Haváček.