Preview 1. kolo

Nový extraligový ročník je tady! Plzeň startuje ve Vítkovicích

Konec letní dřiny i přípravných zápasů, extraliga je tady. Prvním soupeřem budou pro indiány Ostravští.

1. kolo ONLINE: VÍTKOVICE vs. PLZEŇ od 17:30!


HC VÍTKOVICE RIDERA
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

OSTRAVAR ARÉNA, Ostrava
18. září 2024
1. kolo Tipsport extraligy

Oba celky společně vykročily do extraligy i v sezóně 2013/14, kdy Západočeši před svými fanoušky zvítězili 5:2. O dva roky dříve navíc byla situace totožná, to ovšem Ridera v Plzni loupila, konkrétně bod za prohru 3:4 v samostatných nájezdech. Jak si oba soupeři povedou nyní?


Z tábora soupeře
Vítkovice loňskou základní část zakončily na devátém místě, na předchozí druhou příčku tak nenavázaly. V play-off navíc přišel rychlý konec, bez ztráty kytičky se v předkole radoval Mountfield.

V týmu tak po nenaplněných ambicích přišly velké změny. Tým převzal David Bruk, Pavel Trnka se přesunul na pozici asistenta, tento tandem navíc doplnil Vlastimil Wojnar. Asistent Jiří Veber zamířil právě k indiánům. V týmu také skončili Matěj Machovský, Petr Chlán, Willie Raskob, Peter Krieger, Jakub Slusarczyk, Mário Grman, Vojtech Zeleňák, Radek Jeřábek, Rastislav Dej, Jakub Kotala, Jakub Stehlík, Roman Půček, Petr Fridrich, Dominik Lakatoš a naposledy Jonáš Peterek.

Naopak novými tvářemi jsou z Olomouce Jan Bambula, z Mountfieldu tandem Lukáš Pařík a plzeňský odchovanec Patrik Marcel, z Litvínova dvojice Patrik Demel a Jindřich Abdul, z Karlových Varů Jan Hladonik, z Prostějova Petr Hašek, ze Slovenska Anthony Nellis, ze Švédska Chad Yetman a z Pardubic Jan Košťálek.

Nově seskládané mužstvo zvládlo v létě osm střetnutí a nevedlo si vůbec špatně! Na úvod přípravy skolilo celek Rouen Dragons 4:2 a následně HC Fribourg-Gottéron 6:2. Poté sice následoval nezdar 5:6 v prodloužení se Servette Geneve a 2:5 s Olomoucí, ale poté Ridera přejela mistrovský Třinec 5:1, vyšlápla si na bratislavský Slovan 6:3 a alespoň bod brala za nezdar v nájezdech v odvetě v Olomouci. V generálce na Tipsport extraligu ve Vsetíně uspěla již díky skvělé první třetině 5:1.


Výsledky posledních zápasů
Banes Motor České Budějovice 2
HC Škoda Plzeň 3pp
(2:0, 0:2, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Kubíček (Kondelík), 9. Koláček (Kondelík, Pech) – 22. Matýs (Rubins, Söderlund), 30. Zámorský (Kvasnička), 61. Simon (Rubins, Holešinský).
HC Škoda Plzeň: Hrenák (31. Malík) – Zámorský, Rubins (A), Merezhko, Skok, Kvasnička, Malák, Brůna – Holešinský, Simon, Schleiss (C) – Hauser, Lev (A), Klepiš – Rohlík, Urban, Söderlund – Matýs, Mertl, Indrák.


VHK ROBE Vsetín 1
HC Vítkovice Ridera 5
(0:4, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 58. Stříteský (Rob, Jonák) – 5. Ro. Bukarts (Hladonik), 16. Hladonik (Ri. Bukarts), 19. Košťálek (Percy), 20. Abdul (Nellis), 32. Barinka (Zdráhal).
HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Pařík) – Košťálek, Percy, Demel, Auvitu, Marcel, Mikuš, Bialy – Nellis, Yetman, Abdul – Zdráhal, Barinka, Hašek – Ri. Bukarts, Hladonik, Ro. Bukarts – Přibyl, Claireaux, Kalus.